28 / 03 / 2024

Merkez Bankası faiz düşürdü ama bankalardan uyarı var: Krediye erişim zorlaştı!

Merkez Bankası faiz düşürdü ama bankalardan uyarı var: Krediye erişim zorlaştı!

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, mevduat faizlerinde son günlerde görülen yükseliş eğilimi ile ilgili olarak "Mevduat tarafında faizler yüzde 25'lere gidiyor. O tarafta mudiyi kaçırmak istemiyoruz" dedi ve kurumsal ticari firmalar için krediye erişimin de zorlaştığını vurguladı.



Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş “Özkaynak getirisi günümüzde bütün sektörlerde bankaların da üzerinde. Sürdürülebilir, öngörülebilir, tahmin edilebilir düşük enflasyonla büyüme esas. 2023 Seçiminden sonra yurt dışından büyük fonları çekebiliyor olmamız gerekiyor. Euro/Dolar paritesinin gerilemesi sonucu çok kaybettik” ifadelerini kullandı.

MERKEZ BANKASINDAN BANKALARA UYARI GELMİŞTİ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, TL mevduatı düşük bankanın zorunlu karşılıklarına uygulayacağı komisyon oranını artırdığını açıkladı.

Merkez Bankası’ndan bankalara belgeye göre TL mevduat/katılım payı oranı yüzde 50’den düşük olan bankaların zorunlu karşılıklarına yüzde 8 komisyon uygulanacak. Bu oran bir önceki düzenlemede yüzde 3 olarak açıklanmıştı.

Merkez Bankası faiz düşürdü ama bankalardan uyarı var: Krediye erişim zorlaştı!

TL payı yüzde 50 ile 60 arasında olan bankaların zorunlu karşılıklarından ise yüzde 3 oranında komisyon alınacak. TL mevduat oranı yüzde 60’ın üstünde olan bankalara ise herhangi bir komisyon uygulanmayacağı belirtildi.

Yeni oranlar 23 Aralık 2022 hesaplama tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Kur korumalı mevduatta bir ilk yaşandı! İlk kez düşüş var!

Araç sahipleri dikkat! Depoyu doldurmadan hemen bakın! Benzine indirim geliyor! 24 Kasım 2022 güncel akaryakıt fiyatları

Dolar bugün ne kadar? Faiz düştü, dolar yükseldi mi? Dolarda son durum ne? Dolar yükselecek mi?


Geri Dön