26 / 04 / 2024

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm engelleniyor mu?

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm engelleniyor mu?

Mersin'in Akdeniz ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm için çalışmalar başladı. Akşam Gazetesi'nden Emin Pazarcı, bugünkü köşe yazısında kentsel dönüşüm çalışmaları kaleme aldı. 



Mersin'in Akdeniz ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm için çalışmalar başladı. Akşam Gazetesi'nden Emin Pazarcı, bugünkü köşe yazısında kentsel dönüşüm çalışmaları kaleme aldı. İşte Pazarcı'nın o yazısı...

Mersin'de Akdeniz Belediyesi var. Nüfusu 250 binin üzerinde. Yıllarca HDP tarafından yönetildi. Son yerel seçimde de Ak Partili Mustafa Gültak Belediye Başkanı seçildi. Gültak, ilk günden bu yana HDP-CHP ittifakının saldırısı altında. Bu ittifak, öylesine birbiri ile kaynaşmış ki, CHP ortağı HDP'nin tecrübesine teslim olmuş. Hatta, HDP, CHP'nin pusulası haline gelmiş. CHP, kendi payına düşen Başkan Vekilliğini bile götürüp HDP'ye hediye etmiş. Seçimden bu yana Belediye Meclisi toplantılarında muhalefetin atacağı adımları HDP belirliyor.

CHP'liler "ittifak yok" diyorlar, ama Akdeniz Belediyesi'nde ittifaktan öte bir teslimiyet var. Anadolu'da pek yerde de durum bu.

Peki ne yapıyorlar birlikte?...

Mersin Akdeniz de kentsel dönüşüm engelleniyor mu?

Ak Parti'yi çalıştırmamaya, tökezletmeye uğraşıyorlar. İçine düştükleri Ak Parti düşmanlığı, halk karşıtlığına kadar ulaşmış durumda:

Akdeniz Belediyesi'nin 9 Nisan'daki Belediye Meclis Toplantısı'nda, CHP ve HDP'liler bir araya geldiler. Yanlarına bir de EMEP'li üyeli aldılar. Kentsel dönüşümü engellemeye çalışıp, aleyhte oy kulandılar.

Bu ne anlama geliyor, biliyorsunuz...

Deprem başta olmak üzere, muhtemel bir afet durumunda halkı kaderi ile baş başa bırakmak anlamına geliyor. Ancak, Akdeniz Belediyesi'nde başka bir anlamı daha var: İlçede, Çay Mahallesi gibi HDP'nin oy deposu olan çarpık yapılaşma bölgeleri bulunuyor. Kentsel dönüşüm sağlanırsa, Doğu ve Güneydoğu'dan göçüp gelen Kürt kökenli insanlarımızın bulunduğu bu bölgeler, insanca yaşama şartlarına kavuşacak. Bu durumda da HDP tarafından istismar edilmeleri imkânı ortadan kalkacak. Bu istismarın devam etmesi için hizmetin engellenmesi şart. İşte CHP, HDP le birlikte bunu yapıyor.

Mersin Akdeniz Belediyesi'nin gündemi kentsel dönüşüm!


Geri Dön