16 / 04 / 2024

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı’nın ilk birleşimiTarsus’ta yapıldı. Toplantıda, idare tekliflerine ait 27 komisyon raporlarına ait 26 ve gündem dışı 10 madde görüşüldü.




Mersin Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı’nın ilk birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Tarsus’ta yapıldı. Tarsus Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 27 komisyon raporlarına ait 26 ve gündem dışı 10 madde görüşüldü.


İdare tekliflerine ait maddelerin görüşülmesi ve ilgili birim komisyonlarına oy birliği ile havale edilmesinin ardından Meclis Toplantısı’nda gündem dışı maddeler konuşuldu.


Ayrıca Hikmet Koç’un Encümen üyesi seçilmesinin ardından boşalan Büyükşehir Belediye Meclisi İkinci Başkanvekilliğine yapılan gizli oylamayla Ali Rıza Kibrit seçildi.


Öte yandan Meclis gündeminde yer alan Ankara’da konukevi yapılması ile ilgili teklifin görüşülmesi sırasında çekimser kalan Meclis üyelerine seslenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Başına gelmeyen bilmez, böyle bir hizmet birimi Ankara’da hastası olup bu kentte konaklamak zorunda kalan hemşehrilerimiz için önemli bir merkez olacak. Ayrıca Ankara’da birçok büyükşehir irtibat bürosu açma ihtiyacı hissediyor. Biz de bunu yapmak mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.


Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise Meclis üyelerini Tarsus’ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugün sizleri Tarsus’ta misafir etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana 16 açılışımızı gerçekleştirdik. Tarsus gezimiz sırasında birçoğunu birlikte inceleme fırsatımız oldu. Öneri ve görüşleriniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Toplantının sona ermesinin ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile ilçe belediye başkanları ve Meclis üyeleri Tarsus’un çeşitli mahallelerini ziyaret ederek yapılan yatırımları yerinde inceledi.



Mersin Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön