24 / 04 / 2024

Mersin Büyükşehir Belediyesi yıllık 6 milyon kira ödüyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi yıllık 6 milyon kira ödüyor!

Geçmiş 5 yıllık gelir-gider tablosu hakkında açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin çeşitli kalemlere yıllık 6 milyon lira kira ödendiğini açıkladı.



Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, düzenlediği basın toplantısı ile devraldığı Büyükşehir Belediyesi’nin ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü idari ve mali yapısıyle ilgili güncel bilgileri basın mensupları ile paylaştı. 

Mersin Haberci Gazetesi'nden Soner Aydın'ın haberine göre; borcu 2 milyar 40 milyon lira olan Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük giderin kira ödemeleri olduğunu açıkladı. Büyükşehir Belediyesi kiraladığı binalara yıllık 1 milyon 805 bin lira ödemesi yapılıyor. Yine sahil ve orman alanları kira ödemeleri yaklaşık 4 milyon lira olarak açıklandı. Belediyenin iş makinesi ve binek araçlara ödediği ise yıllık kira miktarı ise 50 milyon liradan fazlaya ulaştı.

TAŞ BİNANIN YILLIK KİRASI 500 BİN LİRA

Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer tarafından düzenlenen basın toplantısında ortaya çıkan rakamlar
şaşkınlık yarattı. Kiralanan binalar en büyük gideri oluşturdu. Mersin Büyükşehir Belediyesi; Belediye Hizmet Binası olarak kullanılan taş binaya 483 bin, sosyal marketler 290 bin, hurda araç ,deposuna 189 bin, kongre merkezi ve sergi sarayı irtifak bedeli 163 bin, ulaşım dairesi başkanlığı hizmet binası 153 bin, eğitim ve kültür merkezi 137 bin, Mersin Büyükşehir Belediye kliniği 119 bin, koruma uygulama ve denetim büroları (Kudeb) binası 68 bin, eğitim ve öğretim destek 63 bin, kursu kadın konukevi 54 bin, itfaiye 23 bin, alzheimer 51 bin TL kira ödüyor.

Belediye kiralık araçlara da hatırı sayılır bir ücret ödüyor. Bünyesinde 261 iş makinesi ve 45 adet binek kiralık araç bulunduran Belediye bu araçlara yılda ortalama 50 milyon lira krira ödemesi yapıyor.


Geri Dön