27 / 04 / 2024

Mersin Demokrasi Kavşağı açıldı!

Mersin Demokrasi Kavşağı açıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ikinci bat-çık projesi olan Demokrasi Kavşağı trafiğe açıldı.




Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ikinci bat-çık projesi olan Demokrasi Kavşağı trafiğe açıldı. Açılışı kendi kullandığı makam aracı ile kavşaktan geçerek yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, verdikleri sözü tuttuklarını ve sırada Mezarlık-1 Bat-Çık Projesi olduğunu söyledi.


2 Yılda 2 Bat-Çık Projesi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, göreve geldiği tarihten bu tarafa kent trafiğini rahatlatacak ikinci bat-çık projesi olan Demokrasi Kavşağı’nı hizmete açtı. Tulumba Kavşağı ve Demokrasi Kavşağı olmak üzere iki yılda iki bat-çık projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Kocamaz, “Biz milletimize ne söz veriyorsak sonuna kadar arkasındayız” derken, Mersin’in üçüncü bat-çık projesi olan Mezarlık-1 Kavşağı için de kısa sürede çalışmaya başlayacaklarını aktardı.


Demokrasi Şehitlerinin Anısına

Limonluk Kavşağı olarak başlanan Mersin’in ikinci bat-çık projesine, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın talebi üzerine Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda ‘Demokrasi Kavşağı’ ismi verildi. Türkiye’de 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimini engellemek adına canını veren demokrasi şehitlerinin anısına Demokrasi Kavşağı ismi verilen bat-çık projesine, Başkan Kocamaz’ın “Sonuna kadar demokrasi, Sonsuza kadar Cumhuriyet” sözleri nakşedildi.


Peyzaj ve bitki örtüsü için 80 metrelik sondaj çalışması bitirilen projede, kavşağın üst köprüsünün membram, izolasyon ve beton dökme çalışmaları da tamamlandıktan sonra asfaltlanarak yol çizgileriyle birlikte son rötuşları yapıldı. Aynı zamanda sinyalizasyon, aydınlatma, yağmur suyu altyapı çalışmaları, elektrik aydınlatma lambaları, trafik yön levhaları, otomobil ve yaya korkuluk donatıları ile tüm kaldırım ve bordür çalışmaları tamamlanan kavşak, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yılında 3 Ocak 2017’de Başkan Kocamaz tarafından hizmete açıldı. Her biri 21,70 metre uzunluğunda toplam 66 adet prefabrik kiriş yerleştirilerek oluşturulan kavşaktan saatte 800 aracın geçeceği belirtilirken, proje ile şehrin trafik yoğunluğunun da büyük ölçüde rahatlayacağı kaydedildi.


Başkan Kocamaz, “Söz Verdiysek Arkasında Dururuz”

Resmi açılışın önümüzdeki günlerde yapılacağını kaydeden Başkan Kocamaz, kesilen kurban ve duaların ardından kısa bir konuşma yaptı. Başkan Kocamaz, “Biz 30 Mart öncesi Mersin halkına bir söz verdik.  Dedik ki; biz ne söz veriyorsak sonuna kadar arkasında oluruz. Mersin’in en önemli problemlerinden birincisi işsizlik ise ikincisi trafik sorunudur. Trafik sorununun çözümü için önceki yıllarda tedbirler alınması gerekirdi. Ama maalesef bir kent düşünün ki bu kentin imar planı yok, bu kentin ulaşım master planı yok. Tabi sadece bu planlar 2 yıl gibi bir süre aldı. Üzerinde durduğumuz Okan Merzeci Bulvarı üzerinde 12 tane olmak üzere toplamda 22 tane bat-çık hayata geçirilmesi gerektiği bu ulaşım master planı ile ortaya çıktı. Bugün burada ikincisini araç trafiğine açıyoruz. İleriki günlerde biraz daha rahat olduğumuzda resmi açılışını yapacağız. Bildiğiniz üzere sel felaketi ile mücadele ettik. Daha rahat ortamda daha geniş katılımlı olarak bu kavşağı, şuandaki ufak tefek eksiklikler de tamamlandıktan sonra resmen açmış olacağız. Bugün sadece vatandaşlarımızın rahatlaması yönünden, şikâyetlerin azalması yönünden trafiğe yol vermiş oluyoruz. Tabi bu kavşak bitiyor, trafiğe açılıyor, hemen yine söz verdiğimiz gibi 3’üncü kavşağın inşaatına başlıyoruz. Bu da Mezarlık-1 Kavşağı olacak.  Görevde olduğumuz sürece bu kavşak inşaatları teker teker devam edecek ve Mersin’in makus talihini inşallah hep birlikte yeneceğiz. Kavşağın Mersinimize, insanlığa ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Kazasız belasız güzel trafikler diliyorum” diye konuştu.


İlk Geçiş Başkan Kocamaz’dan

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Demokrasi Kavşağı’nı trafiğe açarken makam aracının direksiyonuna da kendisi geçti. Proje üzerinde yürüyerek halkı selamladıktan sonra makam aracının direksiyonuna geçen Başkan Kocamaz, kent için tarihi öneme sahip projeden kendi kullandığı araçla ilk kez geçti ve kavşağı da trafiğe açmış oldu.


Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, geçtiğimiz sene de kentin ilk bat-çık projesi olan Tulumba Kavşağı’nı hizmete açarak Adnan Menderes, İsmet İnönü ve GMK Bulvarı’ndaki trafiğin rahatlaması için önemli bir adım atmıştı.


Büyükşehir Belediyesi, kısa süre sonra Mersin’in 3’üncü bat-çık projesi olacak Mezarlık-1 Kavşağı için çalışmalara başlayacak.


 



Mersin Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön