20 / 04 / 2024

Mersin Mezitli'de TOKİ'ye devredilen araziler meclis gündeminde!

Mersin Mezitli'de TOKİ'ye devredilen araziler meclis gündeminde!

Mersin'in Mezitli ilçesinde belediyenin arazi tahsis ve devir için yaptığı başvurular ve TOKİ'ye devredilen araziler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin'in Mezitli ilçesinde belediyenin arazi tahsis ve devir için yaptığı başvurulara ve TOKİ'ye devredilen arazilere ilişkin soru önergesi verdi. Antmen, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Antmen, ''Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince arz ederim'' diye konuştu. 

Antmen, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Mersin ili Mezitli İlçesi Tece Mahallesinde imar planında spor alanı olarak işaretlenen hazine arazisi TOKİ'ye devredilmiştir. Bu 70 dönümlük 4 parselin tamamı hazineye ait, kamuya ait bu alanların mevcut plan hükmüyle belediyelere terkin ve tapu da tescillerinin yapılmaları gerekmekteydi; fakat Mersin Valiliği tarafından Belediyenin tahsis ve devir için yapılan başvurularına cevap verilmediği gibi sonrasında bu parseller TOKİ'ye devredilmiştir. Turizm belgesi alan iki şirket tarafından da buraya otel yapılmak istendiği iddia edilmektedir.''

Mersin Mezitli de TOKİ ye devredilen araziler meclis gündeminde!

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in soruları:
1- 2015- 2021 yılları arasında Mezitli Belediyesinin kamuya ait alanların mevcut imar planı hükmüyle belediyeye terkini ve tahsisi yapılması istemiyle Mersin Valiliğinden kaç talebi bulunmaktadır? 

2- Mezitli Belediyesinin bu talepleri neden Mersin Valiliği tarafından cevaplandırılmamakta ya da  olumsuz karşılanmaktadır? 

3. Mersin Valiliği tarafından mevzuat gereği kamuya ait imar planında bulundukları haliyle belediyelere devredilmesi gereken bu araziler; Mezitli Belediyesine devredilmesi gerekirken neden TOKİ'ye devredilmiştir? 

4- Mersin Valiliği Mersin'e mi ticaret şirketlerine mi hizmet etmektedir ? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


 


Geri Dön