25 / 04 / 2024

Burdur'da tartışmalı imar değişikliği yeniden meclis gündeminde!

Burdur'da tartışmalı imar değişikliği yeniden meclis gündeminde!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in kayınpederine ait arazide yapılan ve Konya Bölge İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen imar değişikliği yeniden meclis gündemine alındı...



Burdur'da tartışmalı imar değişikliği yeniden gündemde. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; CHP'li Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in kayınpederine ait arazide yapılan ve Konya Bölge İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen imar değişikliği yeniden meclis gündemine alındı. AKP Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, Ercengiz'i rantsal değişiklik yapmakla suçladı.

HALA ARAZİ PEŞİNDELER

Volkan Mengi, "Maalesef Belediye Başkanı ve ekibi belediye işlerini bırakmışlar hala o arazinin peşindeler" diye konuştu. Geçen ay Burdur'da yapılan su ve otobüs zammı kararlarına dilekçe ile itiraz ettiklerini anımsatan Mengi, "Ancak Sayın Ercengiz bu itirazımızı gündeme bile almadı. Su zammı ve otobüs zammını meclis gündemine görüşmeye bile almazken kendi arazilerini hemen gündeme getiriyorlar" ifadelerini kullandı.

2017'DE BAŞLADI

Tartışmalı süreç 2017 yılının Şubat ayında yapılan meclisinde alınan kararla başlamıştı. Ercengiz'in belediye meclisinde, kayınpederinin arazisini kuzeni Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say üzerine tapudan geçirip, sonra bölgede plan değişikliğine gitmişti. Sanayi sitesi, petrol arazisi ve ticari alan düzenlemesinden oluşan değişiklik yargı yoluyla 11 Temmuz tarihinde iptal edilmişti.


Geri Dön