19 / 04 / 2024

Mersin Millet Bahçesi ihalesi iptal edildi!

Mersin Millet Bahçesi ihalesi iptal edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Mersin mitinginde müjdelediği Millet Bahçesi Projesi kaynak sıkıntısı nedeniyle iptal edildiği ortaya çıktı



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Mersin mitinginde müjdelediği Millet Bahçesi Projesi kaynak sıkıntısı nedeniyle iptal edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mersin'de gerçekleştirdiği bir mitinginde “Stadın yeri park olacak” açıklamasından ardından 19 Ekim 2018 tarihinde tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun yıkımına başlanmış ve  TOKİ  tarafından kısa sürede tamamlanmıştı.

Mersin Millet Bahçesi ihalesi iptal edildi!

İHALE 19 ŞUBAT’TA YAPILMIŞTI

Sözcü'de yer alan habere göre, bunun üzerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Mersin Millet Bahçesi Projesi'nin ihalesini 19 Şubat 2019 tarihinde yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 10 Mart 2019 tarihinde, mitingin yapıldığı ve yıkılan stadyumun önünde de, kentte 2 Millet Bahçesi Projesi'nin hayata geçirileceğini açıkladı.


İHALE İPTAL EDİLDİ

İhalenin yapılmasından kısa bir süre Kamu İhale Kurumu, 11 Nisan 2019 tarihinde ihalenin iptal edildiğini açıkladı.  Duyuruda iptal gerekesi şu şekilde açıklandı: “Söz konusu ihale 4734 sayılı Kanunun ‘Temel ilkeler' başlıklı 5'nci maddesinde yer alan ‘İhtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılması' ilkesi gereğince iptal edilmiştir”

YENİ İHALE ŞİMDİLİK MUAMMA

Mersin Millet Bahçesi projesi ile ilgili yeni bir ihalenin olup olmayacağı ise şimdilik merak konusu.

46 BİN 500 METREKARELİK BİR ALAN

İçerisinde millet kıraathanesinin de bulunacağı Mersin Millet Bahçesi 46 bin 500 metrekarelik alanda kurulacaktı. 47 firmanın katılım gösterdiği ihalede değerlendirme sürecinin ardından ihaleyi alan firmanın 200 gün içerisinde projeyi tamamlayacağı belirtilmişti. Millet Bahçesi projesi içerisinde sosyal donatı alanları, yeşili, millet kıraathanesi, yürüyüş parkuru, dinlenme ve piknik alanları bulunacaktı.

Mersin Millet Bahçesi'nde; renk ve koku bahçeleri ve kafeteryalar, koruluk, bölgenin doğal bitki türlerinden oluşturulmuş bahçeler, tematik çocuk oyun alanı ve tarım bahçeleri de yer alacaktı. Mersin Millet Bahçesi projesinin içerisinde ücretsiz ikramların olduğu Millet Kıraathanesi, kitap okumak ya da ders çalışmak isteyen öğrenciler için de internet, fotokopi ve tarayıcıdan da para ödemeden yararlanabilecekleri belirtilmişti.


Geri Dön