27 / 04 / 2024

Mersin'de bin 300 yataklı şehir hastanesi açılacak!

Mersin'de bin 300 yataklı şehir hastanesi açılacak!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ 112 Acil Servislerdeki yoğunluğu azaltacak uygulamayı anlattı. Akdağ, Mersin'de bin 300 yataklı şehir hastanesini açacaklarını aktardı.



Sağlık Bakanı Recep Akdağ,gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. Acil servislerdeki yoğunluk hakkında Bakan Akdağ, “Biz bunun için bir tedbir alıyoruz. Şunu yapacağız, aile hekimlerimizi belli günler için telefonlarla vatandaşlarla görüşebilecek hale getireceğiz. Bir hat olacak, aynen 112 hattı gibi ya da bizim 184 hattı gibi. Hastalık durumunuz için aradığınızda sizin karşınıza o gün nöbetçi olan bir aile hekimi çıkacak. Ona danışabileceksiniz. Size bir anlamda rehberlik yapacak. Ufak bir risk varsa sizi acile yönledirecek, değilse bazı tavsiyeleri olacak” dedi.


HER HASTAYA ÖZEL ODA 

Otellerde koğuş sisteminin kabul edilemediğini, ancak hastaneye sıra geldiğinde durumun farklı olduğuna işaret eden Sağlık Bakanı Akdağ, “Şimdi bizim için her vatandaş özel ve her vatandaşı özel bir odada yatırmak istiyoruz. Şehir hastaneleri böyle bir felsefenin ürünü. Yani bunlar, hastanın çok daha rahat edeceği, çalışanların fonksiyonel açıdan rahat çalışacağı, işimizi kolaylaştıracak hastaneler” diye konuştu.


LÜKS HASTANE 

Mersin'de bin 300 yataklı şehir hastanesini açacaklarını aktaran Akdağ,hasta odalarında, televizyon, banyo, tuvalet, refakatçiler için yatak olacağını, iki odalı dubleks alanların bile bulunacağını aktardı.

 

 

Güneş


Geri Dön