25 / 04 / 2024

Mersin'de kiralık ev kalmadı!

Mersin'de kiralık ev kalmadı!

Öneller Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Önel, kira fiyatlarının yüzde yüz arttığını söyleyerek "Şu anda Mezitli ve Yenişehir'de emlakçılık yapan meslektaşlarımızın elinde ev yok" dedi.



Mersin'de üniversite öğrencilerinin ev arayışı ve Suriyelilerin ev talebi birleşince son aylarda kiralık ev bulmak zorlaştı. Öneller Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Önel, Mersin Üniversitesi'nin bulunduğu Yenişehir ve Mezitli semtlerinde kira fiyatlarının yüzde yüz arttığını söyledi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre. Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi"ne kayıt yaptıran öğrencilerden dolayı Ağustos ayında kiralık evlerde talep ve fiyat artışı gözlemlediklerini söyledi. 


Birkaç aile bir araya gelerek ev arayan Suriyelilerin Mersin'i tercih ettiğini belirten emlakçı Önel, bu durumu kiralık ev fiyatlarının artmasına yol açtığını ve kiralık ev fiyatlarının son bir yılda yüzde 25 ile yüzde 100 oranında arttığını açıkladı. 


"ARTIK EV ALMAK MÜMKÜN DEĞİL" 

Suriyeli mülteciler, üniversite öğrencilerinin ev arayışına girenlerin ev talebi birleşince son aylarda kiralık ev bulmak her zamankinden daha da çok zorlaştığını belirten Önel, "Şu anda Mezitli ve Yenişehir'de emlakçılık yapan meslektaşlarımızın elinde ev yok. Geçmiş yıllarda bu dönemlerde her emlakçı da 20-30 ev olurdu. Öğrenciler daha çok sahile yakın evleri tercih ediyor. Ayrıca okula tek vasıta ile gidebilecekleri mevkileri tercih ediyor. Ev bulamayan öğrenciler yurtlara yöneliyor. Vatandaşlar, ev satın almak için kredi imkanı varsa yeni binaları tercih ediyor, kredi imkanı yoksa eski binalara yöneliyor. Bu nedenle eski evlerin fiyatları da yükseldi. 80 bin liralık evler 100 bin liraya çıktı. Vatandaşlar ev alırken hacizli olup olmadığına dikkat etmeli. Depreme dayanıklı olmasına dikkat etmeli. Sürekli yeni evler yapılıyor ancak fiyatlar da sürekli artıyor çünkü talep fazla"' diyen Önel, satılık ev fiyatlarının yükselmesinin de kiralık evlere olan talebi arttırdığını vurguladı. İnsanların ev satın alma düşüncelerini ertelediğini aktaran Önel, "Eskiden, 'Kira ödeyeceğime, üstüne para koyayım ev alayım' diyordu insanlar ama şimdi faiz yüksek, evin fiyatı yüksek dolayısıyla bu tip talepler de ertelendi" diye konuştu. 


Haberci 


Geri Dön