26 / 04 / 2024

Mert Kutlu: İnşaat sektörü doğru hamlelerle süreci iyi yönetiyor!

Mert Kutlu: İnşaat sektörü doğru hamlelerle süreci iyi yönetiyor!

İnşaat sektörü Eylül ayında hızlı ilerleyişini devam ettirdi. Lens Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Kutlu, "İnşaat sektörü doğru hamlelerle süreci iyi yönetiyor ve özellikle konutta satış rekorları kırıyor" dedi



İnşaat sektörü eylül ayında da hızlı ilerleyişini sürdürdü. Türkiye genelinde konut satışları Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 artarak 140 bin 298 adede ulaştı.  Lens Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Kutlu, Türkiye her türlü engellemelere ve sorunlara rağmen gayrimenkul ve inşaat sektörünün ciddi katkıları olduğunu söyledi.

 

 

REKORLAR BİTMEZ 

 

Konuyla ilgili  Yeni Akit Gazetesi'ne konuşan Mert Kutlu, "2016 yılında seçim dönemi, 15 Temmuz süreci, komşu ülkelerdeki terör olayları yatırımcıyı belli bir süre beklemeye itse de, inşaat sektörü doğru hamlelerle süreci iyi yönetti ve yeni bir konut satış rekoru kırıldı. Konut satış rakamları da gösteriyor ki, bu yılı da yeni bir rekorla kapatmaya adım adım ilerliyoruz. Biz de bunu satış ofisimizdeki hareketlilikten anlıyoruz. Her gün bir konut satışı gerçekleştiriyoruz" dedi.

 

Mert Kutlu, "Herkesin bütçesine seslenen projelerde, konut satışları çok hızlı gerçekleşiyor. Bizim Lens İstanbul projemiz de öyle. Hem lokasyonu ulaşılabilir. Çünkü kapısından metro geçiyor. Uygun fiyatlarmm yanında geniş oturum imkanı sağlayan dairelerimiz hakikaten insan açısmdan cazip karşılanıyor. Böylece konut satışlarımız da genel satışlar çerçevesinde yerini alıyor. Konut ve gayrimenkul satışlarında sektörün daha da hızlanacağı kanaatini taşıyorum" dedi.

 

 

Ayda 3-4 bin TL'lik ödemelerle lüks bir konut 

 

Mert Kutlu, "Yüzde 5 peşinat alıyoruz. 72 ay vade farksız taksitlendirme yapıyoruz ve Ayda 3-4 bin TL'lik ödemelerle lüks bir konuta sahip olabiliyorsunuz. Ayrıca isterseniz evinizi kiraya verip her ay minimum 1500 TL'lik kazanç da elde edebiliyorsunuz. İstanbul'un artık merkezi lokasyon haline gelen Kurtköyü bölgesinde havalimanının da katkısıyla satışlarda bir sıkıntı çekmiyoruz" diye konuştu. 

 

 

"Havalimanına komşu ancak uçak sesi duymazsınız!"

 

Kutlu, "Her şeyden önce projemiz beyaz yakalılar için. Diğer taraftan projemiz havalimana komşu olmasına rağmen hiçbir uçak sesi duyamazsınız. Dolayısıyla hem fiyatı, hem yeri, ulaşılabilirliği ve bütün ihtiyaçların karşılanabildiği cadde mağazaları Lens İstanbul'da tercihi artıyor" dedi.


Geri Dön