29 / 03 / 2024

2017 inşaat sektörü

2017 inşaat sektörü

2017’nin en hızlı büyüme kaydeden sektörleri de sırasıyla inşaat, petrol, petrokimya, finans, tarım, sanayi ve havacılık olarak dikkat çekti. 

Mert Kutlu: İnşaat sektörü doğru hamlelerle süreci iyi yönetiyor!

İnşaat sektörü Eylül ayında hızlı ilerleyişini devam ettirdi. Lens Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Kutlu, "İnşaat sektörü doğru hamlelerle süreci iyi yönetiyor ve özellikle konutta satış rekorları kırıyor" dedi

Türkiye'nin büyümesinde en çok katkıyı inşaat sektörü sağladı!

2017 yılının birinci çeyreğinde yüzde 5.2 büyüyen Türkiye ekonomisi, ikinci çeyrekte de yüzde 5.1 büyüdü. Büyümeye en büyük katkıyı inşaat yatırımları ve ihracat verdi...

10 yılda 7 milyon 500 bin konut yenilenecek!

Marka Şehirler Zirvesi 2017 kapsamında katılımcılara seslenen Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, “Türkiye’yi marka şehir haline getirmek, Türkiye inşaat sektörünün elindedir” dedi.

İnşaat sektörünün önü açıldı!

İnşaat sektörü temsilcileri gerek yapılan kampanyalarla gerek referandum sonucuyla Türkiye'de sektörün önünün açıldığını söylediler. İşte temsilcilerin görüşleri...

En iyi müteahhiti seçmenin kuralları!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kağan Soyubol bugünkü yazısında En iyi müteahhiti seçmenin kurallarına değindi. İşte Soyubol'un o yazısı....

İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi olmaya devam edecek!

İnşaat sektöründe yaşanan değişmeler ve inşaat sektörünün geleceği hakkındaki soruları İnşaat Mühendisi Muhammed HAMİDİ, Güçlü Anadolu Gazetesi için cevapladı.

İnşaat sektörü 2017'de 200 bin ek istihdam sağlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısına destek veren inşaat sektörünün temsilcileri, teşvik ve KDV indirimlerinin katkısıyla 2 milyonluk istihdamın en az yüzde 10 artacağı görüşünde.

Deniz Karataş, inşaat sektörünün 2017 beklentilerini açıkladı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Karataş, Antalya’da SGK'ya kayıtlı 400 bin işçinin 100 bininin inşaat sektöründe olduğu ve bu kişilerin çoğunun vasıfsız işçilerden oluştuğunu söyledi.

Bu yıl inşaat sektörü yüzde 6 büyüyecek!

Türkiye İMSAD'ın yılda dört kez çeyrek periyotlarda düzenlediği Gündem Buluşmaları'nın son toplantısında konuşan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar, Türkiye ekonomisinin 2016 yılını yüzde 2,5, inşaat sektörünün ise, yüzde 6-7 arasında büyümeyle kapatacağını dile getirdi.

İnşaat sektörü 2017'de yükselişe geçecek!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, "2017'de inşaat sektöründe artışın yaşandığı bir yıl olacak''

2017, gayrimenkulün yılı olacak!

Gayrimenkul uzmanı Köksal Ünal: “2017 yılında faizlerin düşmesi ve dövizin geldiği noktada yatırım yapılabilirlikten çıkması, 2017’yi sadece konut satışları değil, ticari gayrimenkuller ve arsa satışlarının da altın yılı yapacak”

Yurt dışı müteahhitlik firmaları 2017'den umutlu!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Yenigün, Türkiye ile Rusya arasındaki iyileşmeler ve Sahraaltı Afrika gibi yeni pazarların sektör için fırsat olduğunu belirterek, "2017'nin 2016'dan daha olumlu bir dönem olacağı umulmaktadır." dedi.

5 yıldır daralan inşaat sektörü bu yıl büyümeye hazırlanıyor!

Son büyüme performansına 2017'de imza atan inşaat sektörü, deprem sonrası konut seferberliğinin etkisiyle bu yıl yeniden büyüme gösterebiliyor.

Moody's: İnşaat sektöründe görünüm negatife döndü!

Moody's, küresel inşaat sektörü için görünümün negatife döndüğünü açıkladı. İnşaat sektörü için görünüm 2017'den beri ilk kez negatife döndü...

İnşaat sektöründe canlılık devam ediyor!

2017 yılında ilk el-yeni olarak 660 bin konut satışı gerçekleştirildi. 2017 yılında yapı kullanma izini alan daire sayısı ise 820 bin olarak kaydedildi. Tüm bu veriler ışığında inşaat sektöründe canlılığın sürdüğünü söylemek münkün. 

Türkiye inşaat sektörü 2018’e temkinli yaklaşıyor!

KPMG, Türkiye inşaat sektöründe 2018’i değerlendirdiği sektör değerlendirmesini sundu. KPMG İnşaat Sektör Lideri İsmail Önder Ünal 2017 yılının büyüme yılı olduğunu söyledi.

İnşaat sektörünün Ankara devleri 2018'den umutlu!

Türkiye 2017 yılında, coğrafi konumundan kaynaklı ekonomik risklerin dışında küresel ekonominin de yarattığı risklere rağmen büyümeye devam etti. Dövizdeki dalgalanmalara karşın ekonomisi yılın 3. çeyreğinde yüzde 11.1 büyüyen Türkiye’nin, yürütücü gücü bu sene de inşaat sektörü oldu. 

İnşaat sektörü kentsel dönüşüm ve kamu yatırımları ile büyüyecek!

2017 yılını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, gelecek dönemde inşaat sektörünün kentsel dönüşüm ve kamu yatırımları ile büyüyeceğini söyledi..

2018 inşaat sektörü için yatırımların yılı olacak!

Royal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli, inşaat sektörünün 2017 yılınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İnşaat sektöründe brüt ücret-maaş arttı!

2017 yılının üçüncü çeyreğinde inşaat sektöründe istihdam ve çalışılan saat azalırken, brüt ücret-maaş arttı.

İnşaat sektörü işgücü maliyeti endeksi yüzde 15,4 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan 2017 yılı üçüncü çeyrek işgücü maliyeti endeksi inşaat sektöründe yüzde 15,4 arttıç 

İnşaat sektörü Türk ekonomisine 2018 yılında da kazandıracak!

2017 yılının sonuna geldiğimiz son zamanlarda konut projeleri ve yatırımlarla inşaat sektörü adından sıkça söz ettirdi. Sektör temsilcileri Türkiye’de gelecek yılın da kazandıranın inşaat sektörü olacağını söylüyorlar.

İnşaat sektörü güven endeksi Kasım'da 82.4 oldu!

TÜİK 2017 yılı Kasım ayı sektörel güven endekslerini açıkladı. Buna göre, inşaat sektörü güven endeksi Kasım ayında yüzde 2,1 oranında azalarak 82,4 değerine düştü. 

Türk inşaat sektörünün özgüveni üst seviyede!

KPMG’nin 11’incisini hazırladığı 2017 Küresel İnşaat Araştırması’na tüm dünyadan 200’den fazla üst düzey inşaat sektörü yöneticisi katıldı. KPMG İnşaat Sektörü Lideri İsmail Önder Ünal, “Türkiye inşaat sektöründe önemli bir noktada.” dedi...

İnşaat sektöründe yüzde 6.8'lik büyüme!

TÜİK 2017 yılı ikinci çeyrek gayri safi yurtiçi hasıla rakamları açıklandı. Türkiye ekonomisine güvenin arttığını gösteren verilerde inşaat sektöründe yüzde 6,8'lik büyüme artışı kaydedildi.

2017 inşaat sektörü Haberi

2017 inşaat sektörü

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2017'de en hızlı büyüme kaydeden sektörler sırasıyla inşaat, petrol, petrokimya, finans, tarım, sanayi ve havacılık olarak yer alıyor. 
 
Özellikle büyüme iştahından kaynaklanan alt yapı ve inşaat yatırımları büyümenin motoru oldu. Petrol fiyatlarının geçen yıl artmasıyla birlikte Körfez ülkeleri ciddi şekilde toparlandığı görülüyor.

Derin Ekonomi dergisi Haziran sayısının kapak dosyasında, İslam Dünyasının En Hızlı Büyüyen 50 Şirketi ve En Başarılı 50 CEO’su araştırmasının kapsamlı analizi yer alıyor.

Derin Ekonomi’nin en hızlı büyüyen 50 şirket listesinin 1 numarasında ise Kazakistan’dan KAZ Minerals PLC yer aldı. 2016’da 10 şirketle listede yer alan Türkiye 2017’de 12 şirketle birinci oldu. Endonezya 11 şirketle ikinci sırada yer aldı. İleri teknoloji ülkesi Malezya ve Kazakistan’ın 4’er şirketle yer aldığı listede...