18 / 04 / 2024

Mert Yıldızhan: Konut satışında ilk sorulan soru aidat!

Mert Yıldızhan: Konut satışında ilk sorulan soru aidat!

Yeni inşa edilen projeler havuz bakımından güvenliğe, tenis kortundan spor salonuna çok sayıda hizmeti sunarken, söz konusu hizmetlerle gelen yüksek aidatlar konut sahiplerinin yaşamını neredeyse kira verir gibi sürdürmesine neden oluyor.




Daha iyi yaşam koşullan ve sosyal aktiviteler sunmak üzere geliştirilen lüks projeler, beraberinde yüksek aidatları da getiriyor. Yeni inşa edilen projeler havuz bakımından güvenliğe, tenis kortundan spor salonuna çok sayıda hizmeti sunarken, söz konusu hizmetlerle gelen yüksek aidatlar konut sahiplerinin yaşamını neredeyse kira verir gibi sürdürmesine neden oluyor. 

Başkent'te bu anlamda konut üretimi gerçekleştiren Elit Yapı'nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan. aidat konusunun satış aşamasında ilk sorulan sorulardan biri olduğunu söyledi. 

Yıldızhan, "Konut algısı artık değişti, insanlar, yaşam kalitesini yükseltecek, konforlu ve sosyal alanların da yer aldığı konutlarda hayatını sürdürmek istiyor. 

Ancak lüks sitelere yöneldiklerinde karşılarına yüksek aidat problemi çıkıyor. Bazı durumlarda bu sorun konut satışından vazgeçmelere de neden oluyor. Satış aşamasında sormayıp. konuta yerleştiklerinde yüksek aidatla karşılaşanlar ise adeta kendi evlerinde kira öder konumuna düşüyor" dedi. 

Sektör temsilcilerinin astronomik aidat sorununu çözmelerinin satışlara yansıyacağı gibi sektöre duyulan güveni de arttıracağını bildiren Yıldızhan. şunları söyledi: "Aidat sorununu çözmek özellikle lüks konul üreticisinin başlıca hedeflerinden olmalı. Sosyal alanlara büyük yer verilen lüks konutlarda bu alanların giderlerini düşürmek için özel çalışmaların yapılması, satış aşamasında yardımcı olacağı gibi enerjiden de tasarrufu sağlar. Konut alıcısı, düşük aidat çözümleriyle karşılaştığında projeye ve firmaya olan güveni artar. Biz de Elit Yapı olarak yeni projelerimizde bu sorunun çözülmesine dair çözüm üretmek için çalışmalarda bulunuyoruz."


Ankara Başkent


Geri Dön