25 / 04 / 2024

Mesken kredisi nedir?

Mesken kredisi nedir?

Banka ve diğer kredi kuruluşlarının mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayan kimselere kullandırdıkları kredi olan mesken kredisi nedir? Mesken kredisi nasıl kullanılır?



Mesken kredisi nedir?

Mesken kredisi, banka ve diğer kredi kuruluşlarının mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayan kimselere kullandırdıkları kredi olarak karşımıza çıkıyor.


Aylık gelirinin olduğunu ispatlayabilen herkes mesken kredisi alabiliyor. Ancak kişinin daha önceden sorunlu kredisi varsa ve bankalar tarafından verilen kredi skorlaması kötüyse kredi kullanılamıyor.


Mesken kredisi almak isteyen kişi, kendisine en uygun olan herhangi bir bankadan kredi alabiliyor. 


Nüfus cüzdanı, İkametgah belgesi ve Gelir belgesi le birlikte mesken kredisi için istenilen bankaya başvurud bulunulabiliyor.


Yapılan başvuru sonrasında, banka ilgili kişinin kredi skorlamasına ve önceden sorunlu kredisi olup olmamasına dikkat ederek, kredinin verilip verilmeyeceğine karar verir.


Kredinin onaylanması halinde, ekspertiz raporunu ve kişinin gelir seviyesini göz önünde bulundurarak, konut kredisi miktarı belirlenir. Belirlenen miktar, tespit edilen mesken değerinin tamamı değil yüzde 75'i oluyor.



Konutun tamamına kredi nasıl alınır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön