27 / 04 / 2024

Meskenlerde çevre temizlik vergisi 2015!

Meskenlerde çevre temizlik vergisi 2015!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar gibi taşınmaz mallardan alınan vergi çevre temizlik vergisi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, meskenlerde çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?



Meskenlerde çevre temizlik vergisi 2015!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar gibi taşınmaz mallardan alınan vergi çevre temizlik vergisi olarak karşımıza çıkıyor.


Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için alınıyor. Mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesş gereken verginin mükellefiyeti taşınmazın kullanılması ile başlıyor.


Vergi senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ise Kasım ayında ödeniyor.


Ancak meskenlerde çevre temizlik vergisi su faturasına yansıtılıyor. Su faturasının ödenmesi halinde vergi de ödenmiş oluyor. Ayrıca meskende kiracı olması halinde verginin kiracı tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, meskenlerde çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?


Konutlara Ait Çevre Temizlik Vergisi

Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanacaktır.


Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, aşağıda yer alan ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettirilecektir.


Çevre temizlik vergisi borç sorgulama!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön