23 / 04 / 2024

Konut çevre temizlik vergisi 2015!

Konut çevre temizlik vergisi 2015!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödeniyor. Peki, konut çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?



Konut çevre temizlik vergisi 2015!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödeniyor. Bu vergi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan yapılardan alınıyor.


Belediye gelirleri kanunu mükerrer 44. madde gereğince vergi konutlarda su faturasına yansıtılıyor. Meskende su faturasının ödenmesi ile çevre temizlik vergisi de ödenmiş oluyor. Peki, konut çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?


1/1/2015 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi aşağıdaki tutarlara göre tahsil edilecektir.


Konutlara Ait Çevre Temizlik Vergisi


Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanacaktır.


Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, aşağıda yer alan ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettirilecektir.


2015 çevre temizlik vergisi işyerleri için ne kadar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön