27 / 04 / 2024

ev ve çevre temizlik vergisi

ev ve çevre temizlik vergisi

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödeniyor. Peki, evlerde çevre temizlik vergisi ne kadar? İşte evlerde çevre temizlik vergisi...

Konut çevre temizlik vergisi 2015!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödeniyor. Peki, konut çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

Evlerde çevre temizlik vergisi!

Çevre ve temizlik vergisi, gayrimenkuller için alınan vergiler arasında yer alıyor. Vergi, konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapı kullanıcılarından alınıyor. İşte evlerde çevre temizlik vergisi..

Emlak ve çevre temizlik vergisi nedir, nasıl ödenir?

Ev sahibi olmanın getirdiği sorumluluklardan biri de emlak ve çevre temizlik vergisini ödemektir. Bu vergi türü de diğer vergiler gibi belirli bir amaçla ve belirli bir süre içinde ödenmelidir. Peki emlak ve çevre temizlik vergisi nedir, neden ve nasıl ödenir? İşte daha detaylı bilgiler…

Emlak ve çevre temizlik vergisi için son 2 gün!

Emlak ve çevre temizlik vergileri ödemeleri 31 Mayıs tarihinde son buluyor. Belediyeler peş peşe yaptıkları açıklamalarla vatandaşları cezalı duruma düşmemeleri için bu tarihe kadar vergilerini ödemeleri konusunda uyarıyor.

Emlak ve çevre temizlik vergisi için son 3 gün!

Gayrimenkuller için ödenen emlak ve çevre temizlik vergisi için ödeme dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Buna göre, emlak ve çevre temizlik vergisi için son 3 gün kaldı..

Emlak ve çevre temizlik vergisi için son 4 gün!

Belediyeye her sene ödenmesi gereken emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksit ödemesinde son gün yaklaşıyor. Emlak ve çevre temizlik vergisi için son 4 gün kaldı..

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 5 gün!

Mart ayında başlayan emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor. Henüz ödeme yapmamış mükelleflerin emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 5 gün kaldı.

Emlak ve çevre vergisi ödemeleri için son 6 gün!

Vergi takvimine göre 31 Mayıs'ta emlak ve çevre temizlik vergisi ilk taksit dönemi sona eriyor. İkinci taksitlerin Kasım ayında ödeneceği bu iki vergi için son 6 gün kaldı.

Emlak ve çevre temizlik vergisi için son 1 hafta!

Taşınmaz mal sahiplerini ilgilendiren ve Mart ayında başlayan vergi dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Hala ödeme yapmamış mükelleflerin emlak ve çevre temizlik vergisi için son 1 haftası kaldı..

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisinde son gün 31 Mayıs!

Aliağa Belediyesi, 2016 yılı emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. taksit ödeme süresinin 31 Mayıs 2016 Salı günü mesai bitiminde sona ereceğini duyurdu.

Niğde Belediyesi'nden emlak ve çevre temizlik vergisi uyarısı!

NİĞDE Belediyesi Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi birinci taksidi konusunda açıklama yaptı. Açıklamada, son ödeme tarihinin 31 Mayıs olduğu hatırlatılarak, vatandaşların son günü beklememesi istendi.

Erensan ICCI 2016 Enerji ve Çevre Fuarı’na katıldı!

Kazan ve Basınçlı Kap sektörünün öncü yenilikçi firması Erensan, doğa dostu ve enerji verimliliğinde yeni bir dönem başlatan ürünleriyle, bu yıl 22’ncisi düzenlenen ICCI 2016 Enerji ve Çevre Fuarı’ndaki yerini aldı.

TOKİ Ev ve Şehir Seminerleri'ne bu ay Mehmet Öğün konuk oldu!

TOKİ tarafından şehircilik, mimari kültür, proje aşamalarını değerlendirmek amacıyla düzenlenen Ev ve Şehir Seminerleri'ne bu ay “Şehirde görünmez düzenden görünen düzensizliğe” başlığı adı altında Mimar Mehmet Öğün konuk oldu.

Batı Şeria'daki ruhsatsız ev ve iş yerleri yıkılıyor mu?

İsrail ordusu, "ruhsatsız yapıldığı" gerekçesiyle Filistinlilere ait ev ve iş yerlerini yıktı. Batı Şeria'daki Yahudi Yerleşim Dosyası sorumlusu Gassan Dagles, yıktırılan evlerin yerine inşa edilen barınakların bugün yine yıktırıldığını söyledi.

Emlak ve çevre temizlik vergisi bitti mi?

Mart ayı itibariyle gayrimenkuller için birtakım vergiler ödenmeye başlandı. 31 Mart itibariyle ise bazı vergilerin ilk taksit dönemi sona erdi. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisi bitti mi?

ev ve çevre temizlik vergisi Haberi

ev ve çevre temizlik vergisi

Evlerde çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödeniyor.


Ev sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Bu vergi belediyeye gidilmeden ödeniyor. Su faturalarına yansıtılan vergi, faturanın yatırılması ile birlikte ödenmiş oluyor.


Peki, evlerde çevre temizlik vergisi ne kadar? Ev çevre temizlik vergisi bedeli nasıl hesaplanır?


Konutlara Ait Çevre Temizlik Vergisi


Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanacaktır.


Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, aşağıda yer...