18 / 04 / 2024

mesken çevre temizlik vergisi

mesken çevre temizlik vergisi

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar gibi taşınmaz mallardan alınan vergi çevre temizlik vergisi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, meskenlerde çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

Çevre temizlik vergisinin mükellefi kimdir?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmaz mallar için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisinin mükellefi kimdir? Vergiyi kim öder?

Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz mal kullanıcıları tarafından belediyeye ödenen vergiler arasında yer alıyor. Çöp vergisi olarak da bilinen iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisini kimler öder?

Çevre temizlik vergisi son ödeme 2017!

Mesken ve işyerleri için her sene ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Peki, çevre temizlik vergisi son ödeme 2017 tarihi ne zaman?

Çevre temizlik vergisi dönemleri 2017!

Çevre ve temizlik vergisi, mesken ve işyerleri için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte çevre temizlik vergisi dönemleri 2017..

Çevre temizlik vergisi ne zaman başlar?

30 Kasım 2015 tarihine kadar ikinci taksit ödemeleri devam eden çevre temizlik vergisini mesken, işyeri ve diğer binaların kullanıcıları ödüyor. Peki, taşınmaz kullanıcılarının çevre temizlik vergisi ne zaman başlar?

İstanbul'da çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için ödeniyor. Çevre ve temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Peki, İstanbul'da çevre temizlik vergisi ne kadar?

Dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, mesken ve işyerleri için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Peki, dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir? Dükkan çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 7 gün!

Mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi bulunuyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 7 gün bulunuyor..

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 8 gün!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödenen çevre temizlik vergisi; yalnız mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 8 gün bulunuyor..

Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün!

Taşınmaz mallardan mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan gayrimenkuller için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Kasım ayında ödenen çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün bulunuyor..

Kiradaki evin çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetindan faydalanan mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Peki, ev kiradaysa ne olur? Kiradaki evin çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetleri için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Bu vergi mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmaz mallar için 2 taksitte veriliyor. Buna göre, çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri başladı..

Çevre temizlik vergisi ödemeleri yarın başlayacak!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmetleri için ödeniyor. Bu vergi mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmaz mallar için iki taksitte ödeniyor. Çevre temizlik vergisi ödemeleri yarın başlayacak..

Çevre temizlik vergisi nereye nasıl ödenir?

Çevre temizlik vergisi, tüm gayrimenkuller için değil; yalnız mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi nereye nasıl ödenir?

Çevre temizlik vergisi fiyatları 2015!

Çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Arsa ve araziler için çevre temizlik vergisi ödenmiyor. Peki, çevre temizlik vergisi fiyatları 2015 ne kadar?

mesken çevre temizlik vergisi Haberi

mesken çevre temizlik vergisi

Meskenlerde çevre temizlik vergisi 2015!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar gibi taşınmaz mallardan alınan vergi çevre temizlik vergisi olarak karşımıza çıkıyor.


Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için alınıyor. Mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesş gereken verginin mükellefiyeti taşınmazın kullanılması ile başlıyor.


Vergi senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ise Kasım ayında ödeniyor.


Ancak meskenlerde çevre temizlik vergisi su faturasına yansıtılıyor. Su faturasının ödenmesi halinde vergi de ödenmiş oluyor. Ayrıca meskende kiracı olması halinde verginin kiracı tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, meskenlerde çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?


Konutlara Ait Çevre Temizlik Vergisi

Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak...