19 / 03 / 2024

Metal Yapı Konut 2,5 milyar dolar ciro hedefliyor!

Metal Yapı Konut 2,5 milyar dolar ciro hedefliyor!

“En büyük hayalimiz Empire State gibi İstanbul’a simge olabilecek ikonik bir bina kazandırmaktı” diyen Metal Yapı Konut Genel Müdürü Karali, “5 yılda planladığımız projeler ve arsa stoku ile hedefimiz 2,5 milyar dolar ciroya ulaşmak” diyor.



Metal Yapı Konut Grubu eğitimden perakendeye, gayrimenkulden AVM işletmeciliği ve otelciliğe kadar 7 farklı sektörde hizmet veriyor. Grubun 1980 yılında kurulduğunu belirten Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, “7 farklı sektörde 20 aktif şirketimiz bulunuyor” diyor.

Capital’in Dream ekinde yer alan habere göre; İstanbul’un en merkezi lokasyonlarında bugüne kadar bitmiş toplam 18 projelerinin bulunduğunu belirten Karali, 6 projenin inşaatının devam ettiğini söylüyor. Karali, “Planlaması başlayacak olan ise 4 projemiz bulunuyor” diyor.

Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, bugüne kadar 2 milyar TL yatırıma imza atan gruplarının aktif büyüklüğünün ise 4 milyar TL seviyesinde bulunduğunu belirtiyor.

İstanbul’da proje geliştiren bir şirket olarak en büyük hayallerinin İstanbul’a simge olabilecek ikonik bir bina kazandırmak olduğunu belirten Karali, “Böylelikle Empire State, Lotte Süper Tower, Freedom Tovver gibi dünyadaki ikonik binaların yaratıcısı olan SOM ile birlikte İstanbul Tower 205’i tasarladık” diyor.

Karali, bu yıl sonbaharında teslim edecekleri projeyle ilgili şöyle konuşuyor: “Bir mühendislik ve mimarlık harikası olan yapı, bulunduğu alanı daha da güzelleştiren hem estetik hem yaratıcı hem de kullanışlı bir bina. Projemizi 2018’in sonbaharında teslim edeceğiz.”

Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali ile “En büyük hayalimiz” dediği İstanbul Tower 205’i ve yeni döneme ilişkin hedeflerini konuştuk:

Hangi sektörlerde faaliyet gösteriyorsunuz?
1980 yılında kurulan şirketimiz, emlak geliştirme alanında faaliyet gösteriyor. Grup çatısı altında ise inşaat, akaryakıt, enerji, gıda, eğitim, perakende, AVM işletmeciliği ve otelcilik dahil olmak üzere 7 farklı sektörde 20 aktif şirketimiz bulunuyor.


“SEKTÖRÜN GELECEĞİ PARLAK”

"KONUT AÇIĞI YAR" İnşaat sektörü uzun yıllardır ülkemizin lokomotif sektörü olarak büyümesini devam ettiriyor. Sektör son 15 yılda çok yol kat etti. Hala önü çok açık ve parlak bir geleceği var.

"KONFORLU YAŞAM TALEBİ" Nitelikli konut ihtiyacı her zaman olacak. İstanbul'da hala çok ciddi konut açığı var. Gerek kentsel dönüşüm bölgelerinde gerekse çok yoğun bölgelerde olsun birçok insan evini değiştirmek istiyor. Bunun altında yatan neden rahat konforlu yaşama dönüş planı. Günümüzde sürekli yeni binalar çıktıkça insanlar konforunu değiştirmek istiyor. Biz de özellikle bu kesime yönelik çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz.

Bugüne kadar işinizle ilgili hayalinizdeki proje neydi?
İstanbul’da proje geliştiren bir şirket olarak en büyük hayalimiz, dünyanın sayılı güzellikteki şehirlerinden biri olan İstanbul’a simge olabilecek ikonik bir bina kazandırmaktı. Böylelikle Empire State, Lotte Süper Tower, Freedom Tower gibi dünyadaki ikonik binaların yaratıcısı olan SOM ile birlikte İstanbul Tower 205’i tasarladık. Bir mühendislik ve mimarlık harikası olan yapı, bulunduğu alanı daha da güzelleştiren hem estetik hem yaratıcı hem de kullanışlı bir bina. Projemizi 2018’in sonbaharında teslim edeceğiz.

Hayalindeki projeyi ne kadar sürede gerçekleştirdiniz?
İstanbul Tower 205 planlama ve projelendirme aşamalarıyla birlikte 7-8 yıllık bir çalışmanın sonucu.

Bu projeyle ilgili zorluklar nelerdi? Projenin getirisi ne oldu?
İstanbul’un en merkezi yerinde teknik olarak dikey bina yapmak kolay iş değildi. Ancak işin her alanında büyük özverili çalışanlarımızla tüm zorlukların üstesinden geldik ve projemiz hemen hemen bitti. Getiri anlamında Türkiye’nin en merkezi yerinde gerek teknolojik, gerek mimari, gerekse değer anlamında en iyi ofis binasına imzamızı attık.

İnşaat alanında bugüne kadar kaç proje yaptınız? Yeni projeler olacak?
İstanbul’un en önemli merkez lokasyonlarında bugüne kadar bitmiş toplam 18 projemiz, inşaatı devam eden 6 projemiz, planlaması başlayacak olan 4 projemiz bulunuyor.

Yaptığınız projeler arasında öne çıkanlar hangileriydi?
İstanbul Tower 205, Blue Lake İstanbul, Koru Florya, Aqua Florya AVM ve İstanbul Akvaryum, Ispartakule, Historia AVM, Crowne Plaza Florya gibi konut, ofis mekanları ve alışveriş merkezlerinin yanı sıra Kemerburgaz’ı marka yapan Kemerlife 21, Kemerlife XXII, Kemerlife XXIII, Kemer Ofis ve Arketip gibi konut projelerini inşa ettik. Bunun yanı sıra yurt içinde ve yurt dışında pek çok başarılı çalışmaya imza attık.

Bugüne kadar ne kadar yatırım yaptınız? Grubunuzun büyüklüğü nedir?
2 milyar TL yatırıma imza atan grubumuzun aktif büyüklüğü 4 milyar TL seviyesinde bulunuyor.

2017’yi nasıl geçirdiniz?
2017’de yatırımlarımız hem inşaat hem eğitim sektöründe devam etti. Bununla birlikte sektördeki kaliteyi ve güveni artırmaya yönelik faaliyetlerimizi de sürdürdük. 2017’de Metal Yapı Konut’ta gayrimenkul tarafına Maslak’ta 2 yeni arsa alımıyla birlikte yatırım yaptık. Doğa Okulları’nda ise yeni okul arazileri ve kampüs alanları ile fiziki olarak okulların yenilenmesi İçin 100 milyon TL’nin üzerinde yatırım yaptık.

2018’e ilişkin hedefleriniz nelerdir?
2018 yılı bizim için teslimler yılı olacak. Bu yıl Kemerlife XXIII, Blue Lake, İstanbul Tower 205 ve Real Life olmak üzere 4 projemizi sahiplerine teslim ediyoruz.

Önümüzdeki dönem için büyüme hedefiniz nedir?
Şirketimizin İstanbul’un önemli lokasyonlarındaki yatırımları hızla devam edecek. Önümüzdeki 5 yıl da planladığımız projeler ve arsa stoku ile hedefimiz 2,5 milyar dolar ciroya ulaşmak.

Sektörde yaratacağınız en büyük farklar neler olacak? Bu anlamda nasıl bir hayaliniz var?
Şirketimiz özellikle proje geliştirme konusunda, insanların ihtiyacını görüp o ihtiyacı üretme çabası ve konforlu yaşam alanları yaratması ile sektörde farklılaşıyor. Bunun için de belirli bir vizyon gerekiyor. Şirketimiz bu vizyonumuzla projenin ilk aşamasından son aşamasına kadar kaliteyi yöneterek insanlara konforlu yaşam alanları sağladı. Bu farklılıklarımız da bizi başarıya taşıdı. Projelerimizde yaşamı hissedeceğiniz, prestijli yaşam alanları yaratmayı hedefliyoruz. Metal Yapı Konut’u özel kılan, taş, toprak, tuğla ve betondan öteye geçerek yapılan inşaatlarda işin içine “yaşam” katmasıdır. 
 

http://www.metalyapikonut.com/


Geri Dön