24 / 04 / 2024

Konya Mevlana Çarşısı tamamen yıkıldı!

Konya Mevlana Çarşısı tamamen yıkıldı!

Konya tarihinin önemli kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı dönüşüm alanında çalışmalara devam ediliyor. 



Konya Büyükşehir Belediyesi’nin dönüşüm projeleri arasında yer alan Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da çalışmalara devam ediliyor. Altın Çarşı dönüşüm alanında incelemeler gerçekleştirerek geçici olarak oluşturulan çarşıda esnaflarla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da Konya tarihinin en büyük dönüşümünü hayata geçirdiklerini söyledi. 

Konya Mevlana Çarşısı tamamen yıkıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi’nde yer alan habere göre; Mevlana Çarşısı’nda yıkımın tamamlandığını, Altın Çarşı’da da yıkım çalışmalarına devam edildiğini söyleyen Başkan Altay, “İnşallah bu yıl içerisinde projelerimizi tamamlamak istiyoruz. Ama Konya modeli belediyecilik anlayışıyla esnafımız da mağdur olmasın diye özellikle Altın Çarşı’da çalışan esnafımız burada bir kümelenme oluşturdu.

Konya Mevlana Çarşısı tamamen yıkıldı!

Mevlana Müzesi’nin hemen arka tarafında ticaretlerine devam ediyorlar. İnşallah bu süre zarfında da en az mağduriyetle süreci tamamlamalarını arzu ediyoruz. Vatandaşlarımız da bilsin ki, Altın Çarşı esnafı Mevlana Müzesi arkasında hizmete devam ediyorlar. Burada alışverişlerini güvenli bir şekilde yapabilirler.” açıklamasında bulundu. 

Konya Mevlana Çarşısı'nda kaba inşaat çalışmaları başlıyor! 


Geri Dön