19 / 04 / 2024

Mevlana Çarşısı yıkım

Mevlana Çarşısı yıkım

Konya tarihinin önemli kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı dönüşüm alanında çalışmalara devam ediliyor. 

Hatay Defne'de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Hatay Defne’de orta hasarlı olmasına karşın yıkım kararı verilen konutların tahliye edilmesi için bir günlük süre tanındı. Yıkım için gelen ekip vatandaşların direnmesi üzerine geri gitti. İşte detaylar...

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

İş Bankası'ndan emekliye büyük müjde! Mayıs 2023 bitmeden bu promosyon rakamlarına bakın!

İş Bankası'ndan emekliye büyük müjde... Mayıs 2023 bitmeden bu promosyon rakamlarına bakın... İşte İş Bankası emekli promosyon rakamları...

TOKİ Tuzla Mayıs 2023 projesi için büyük müjde! 577 yeni konut için beklenen tarih resmen geldi! Hemen bakın!

TOKİ Tuzla Mayıs 2023 projesi için büyük müjde... 577 yeni konut için beklenen tarih resmen geldi... Hemen bakın...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi! Prim ödeme gün sayısı düşüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi. Küçük esnafın prim ödeme gün sayısı düşüyor... İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Konya Mevlana Çarşısı'nda dönüşüm çalışmalarının yüzde 80'i bitti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Rami Kuru Gıda Hali'nin yıkımına esnaflardan tepki!

Rami Kuru Gıda Hali'nin Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde yapılan İstanbul Gıda Toptancıları Çarşısı'na taşınmasına karar verilmesinden sonra yıkım çalışmaları tam agz sürüyor. Maddi açıdan zararda olduğunu aktaran esnaf ise duruma tepki gösterdi...

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

Bursa Mevlana Mahallesi'nde yıkım başladı!

Bursa'nın Mevlana Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkımlar başladı. Yıkıma Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da katıldı. 

Kızılcahamam Kasaplar Çarşısı yıkılıyor!

Başkent Ankara Kızılcahamam'da, yangın sebebiyle büyük hasar gören Kasaplar Çarşısı yıkılıyor.

Mevlana Çarşısı yıkım Haberi

Mevlana Çarşısı yıkım

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin dönüşüm projeleri arasında yer alan Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da çalışmalara devam ediliyor. Altın Çarşı dönüşüm alanında incelemeler gerçekleştirerek geçici olarak oluşturulan çarşıda esnaflarla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da Konya tarihinin en büyük dönüşümünü hayata geçirdiklerini söyledi. 

Konya Büyükşehir Belediyesi’nde yer alan habere göre; Mevlana Çarşısı’nda yıkımın tamamlandığını, Altın Çarşı’da da yıkım çalışmalarına devam edildiğini söyleyen Başkan Altay, “İnşallah bu yıl içerisinde projelerimizi tamamlamak istiyoruz. Ama Konya modeli belediyecilik anlayışıyla esnafımız da mağdur olmasın diye özellikle Altın Çarşı’da çalışan esnafımız burada bir kümelenme oluşturdu.

Mevlana Müzesi’nin hemen arka tarafında ticaretlerine devam ediyorlar. İnşallah bu süre zarfında da en az mağduriyetle süreci tamamlamalarını arzu ediyoruz. Vatandaşlarımız da bilsin...