24 / 04 / 2024

Mevlüt Çavuşoğlu: Mütekabiliyet listesi Başbakan Erdoğan'da!

Mevlüt Çavuşoğlu: Mütekabiliyet listesi Başbakan Erdoğan'da!

Hükümetin çalışmalarını tamamladığını anlatan Çavuşoğlu, 'Başbakanımız yoğun programı olmasına rağmen en kısa sürede bunu imzalayarak Cumhurbaşkanlığı'na sunacak. Böylece sektörü rahatlatmış olacağız' dedi



Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, yabancılara mülk satışının önünü açan Mütekabiliyet Yasası kapsamında, emlak ve inşaat sektörünün büyük umutlarla beklediği ülkeler listesinin Bakanlar Kurulu tarafından hazırlandığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulduğunu bildirdi. 


ALANYA'DA 30 BİN TAŞINMAZ VAR


Çavuşoğlu, bu liste ile karşılıklılık ilkesi olmayan kardeş Türk devletleri ve diğer ülke vatandaşlarının Türkiye'de rahatlıkla mülk satın alabileceğini, bekleyen tapuların da sahiplerine hemen verilebileceğini bildirdi. Alanya Müteahhitler Birliği Başkanı ve Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİMFED) Genel Başkan Vekili Alaattin Çakır ise, Alanya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü verilerine göre Alanya'da 30 bine yakın yabancının taşınmazı bulunduğuna işaret etti.


Geri Dön