25 / 04 / 2024

Mevlüt Oral: Parası olan gayrimenkul alsın!

Mevlüt Oral: Parası olan gayrimenkul alsın!

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, konut kredisi faizlerinin yükselmesiyle sektörün yavaşladığını söyleyerek, “Faiz oranlarının daha da düşmesi gerekir. Parası olan lütfen gayrimenkule yatırım yapsın" diye konuştu.



Konut kredisindeki faiz artışlarının piyasayı olumsuz etkilendiğini söyleyen Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Mevlüt Oral, "Konut alışverişlerinde piyasada bir durgunluk hakim. Emlakçıların işi zor" diye konuştu.

EMLAKÇI VE MÜTEAHHİDİN İŞİ ZOR

Samsun Haber Gazetesi'nden Dilber Bahadır'ın haberine göre, bankaların konut kredi faiz indirmesinin yetersiz olduğunu ifade eden Oral,  "Şu an piyasa zaten kötü. Emlakçı ve müteahhidin kullandığı 0.98'lik fazi maalesef yeterli değil. Bir yandan da bakıldığında kredi kullanmayan emlakçı ve müteahhidin işi oldukça zor. Oranlar birin altında düşmediği sürece kimse satış yapamaz. Vatandaşlar da doğal olarak bundan zorlanıyor. Hele ki dar gelirli vatandaşlarımız ödemede zorlanacağı için haliyle konut kredisi çekemiyor. Ben bu konuda tekrar bir düzenleme geleceğini ümit ediyorum” dedi.

BEKLENTİMİZ YÜKSEK 

Konut kredisi faizlerinin derhal iyileştirilmesi gerektiğini söyleyen Oral, “Konut kredisi faizlerinin daha da düşmesi lazım.Bu kötü tablonun düzelmesi adına Samsun olarak, 2019 yılından bekletilerimiz yüksek. Her zaman söylüyoruz. İnsanların muhakkak gayrimenkula yatırım yapması gerekiyor. Bu devirde toprak alımı her zaman kazandırır" açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön