29 / 03 / 2024

Midwood İstanbul, Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak!

Midwood İstanbul, Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak!

Midwood Finans ve Pazarlama Grup Başkanı Selimoğlu, Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompleksi’nin Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.



 

Midwood Finans ve Pazarlama Grup Başkanı Alper Tolga Selimoğlu, geçen yıl aralık ayında Büyükçekme’de temeli atılan Midwood’un, dünya sinema sektörünün artan çekim platosu ihtiyacına cevap vereceğini belirtti.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Yabancı sinema yapımlarını Türkiye’ye çekmeyi planladıklarını söyleyen Selimoğlu, Hollywood yapımı görünen birçok filmin Bulgaristan, Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve Romanya’da çekildiğini söyledi.

 

Doğu Avrupa ülkelerinde kurulan film stüdyolarının düşük maliyet nedeniyle ABD’li film şirketlerine cazip geldiğini söyleyen Selimoğlu, “Doğu Avrupa’daki stüdyolar ya çok eski ya da kaliteli bir hizmet veremediklerinden kapsamlı değiller.” bilgilerini verdi.

 

“1 milyar dolarlık Amerikan yapımını buraya çekmeyi düşünüyoruz” 

 


Komplekste bir filmin çekilmesi için gerekli tüm ekipmanın bulunacağını aktaran Selimoğlu, proje ile Türkiye’de birçok ünlü filmin çekileceğini söyledi.

 

Selimoğlu, projenin yatırım tutarına ilişkin şöyle konuştu:

“Midwood 2018 sonunda tamamen faaliyete girecek ve 5’inci yılının sonunda yılda 6 ila 8 arası Hollywood yapımının çekilmesini bekliyoruz. Bulgaristan’daki Nu Boyana stüdyolarında yılda 70 film çekiliyor. Bizim Doğu Avrupa’daki pazar payımızın yüzde 10 olduğunu düşünürsek biz 5’inci yılın sonunda 250 milyon dolarlık bir yatırım olmamıza rağmen en az 350 milyon dolarlık Amerikan yapımını buraya getirmiş olmayı düşünüyoruz. Yıllar bazında genişleterek düşünürsek 2023 yılında 1 milyar dolarlık Amerikan yapımını buraya çekmeyi planlıyoruz. Bu da 4 bin kişinin faal olarak çalıştığı büyük bir ihracat merkezi olmamız anlamına geliyor. Bizler hizmet ihracatı yapıyoruz.

Birçok çekim platosu bulunduğu için kaliteli hizmet alamamasına rağmen mecburen Bulgaristan’a, Çek Cumhuriyeti’ne, Macaristan’a giden uluslararası yapımları Los Angeles ofisimiz ve yurt dışı faaliyetlerimizle kompleksimize çekeceğiz. 1 milyar dolarlık büyüklüğü 5-6 yıl içerisinde Türkiye’ye getirebileceğimize inanıyoruz.”

“Makine ve teçhizatımız son teknoloji cihazlardan oluşuyor”
Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompleksi’nin Türkiye ve dünyadaki sinema sektörünün ihtiyaçları araştırıldıktan sonra projelendirildiğini söyleyen Selimoğlu, “Avrupa’nın alanında en büyük ve en kapsamlı projesi olan Midwood’da kapalı stüdyolar ve açık set alanları dışında pek çok fonksiyon var. 21 tane kapalı, 17 açık stüdyomuz var. Tüm bunlardan önemlisi tüm makine ve teçhizatımız son teknoloji cihazlardan oluşuyor.” dedi.

“Avrupa’nın en büyük kapalı havuz stüdyosu da bizde. Titanic ve Pi’nin Yaşamı ve Karayip Korsanları gibi filmleri 365 gün boyunca kompleksimizde çekebileceğiz” diye konuşan Selimoğlu, Avrupa’daki en büyük havuzun şu anda Malta’da olduğunu, bu havuzun açık alanda olması nedeniyle her türden çekim için uygun olmadığını belirtti.


 


Geri Dön