29 / 03 / 2024

Millet bahçesi projesi, şehircilik açısından çok önemli bir karar!

Millet bahçesi projesi, şehircilik açısından çok önemli bir karar!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, " Millet Bahçesi Projesi şehircilik açısından çok önemli bir karar. 15 şehrimizde 15 eski stat yerine 'millet bahçesi' yapılacak" dedi...



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Adana, Batman, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Malatya, Mersin, Samsun, Sivas, Trabzon-Akçaabat, Trabzon-Avni Aker, Sakarya ve Diyarbakır'daki 15 eski stadın yerine yapılacak "millet bahçeleri" için teknik destek verecek. 

Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Vakfı ile protokol imzaladıklarını hatırlatan  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, "Valiliğimiz stadın yıkım ihalesini yapıyor ve yıkımına 10-15 gün içinde başlanacak." dedi

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TOKİ'nin son 15 yılda Türkiye'de yaklaşık 840 bin konut yaptığını ifade eden TOKİ Başkanı Turan konutun yanı sıra 19 stadın da inşaatını gerçekleştirdiğini söyledi.

Turan sözlerine şu şekilde devam etti; "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Millet Bahçesi Projesi'ni açıkladı. Bu proje, Türkiye'de şehircilik tarihi ve felsefesi açısından dönüm noktasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız eski statların yerinin tamamen yeşil alan olarak düzenlenmesini hatta özel bir hassasiyetle bu alanlarda herhangi bir betonarme yapımının olmamasını istedi. Bunlardan birisi de Eskişehir'deki stat. Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Vakfı ile bir protokol imzaladık. Valiliğimiz stadın yıkım ihalesini yapıyor ve yıkımına 10-15 gün içinde başlanacak."

Turan, yıkımın ardından yetkinin Türk Dünyası Vakfı'na devredileceğini söyledi. Turan "TOKİ ve Vakıf, buradaki yapım sürecini beraber yürütecek. TOKİ buraya teknik destek verecek ve Eskişehir halkına hizmet verecek 55 bin metrekarelik dümdüz bir yeşil alan olacak." şeklinde konuştu.

"Millet bahçesi projesi şehircilik açısından çok önemli"

Millet bahçesi projesinin şehircilik açısından çok önemli olduğunu ifade eden Ergün Turan, "Sakarya Stadı'nın yerini satmış olmamıza rağmen sattığımız vatandaşla görüşüp yeniden iade işlemini yapıyoruz. O stat da dahil olmak üzere 15 eski stadın yeri şu anda şehir merkezlerinde 'Millet Bahçesi' olarak kullanılması kararı verildi. Millet Bahçesi Projesi şehircilik açısından çok önemli bir karar. 15 şehrimizde 15 eski stat yerine 'Millet Bahçesi' yapılacak. Biz bu statların arazilerini Hazine'ye devredeceğiz ve 'Millet Bahçesi' yapılacak. Millet bahçelerinin teknik desteğini de biz vereceğiz." açıklamasında bulundu. 

Turan, ilk adımı Eskişehir'de attıklarını ifade etti. Turan, bu kentin yanı sıra Adana, Batman, Bursa, Gaziantep, Giresun, Hatay, Malatya, Mersin, Samsun, Sivas, Trabzon-Akçaabat, Trabzon-Avni Aker, Sakarya ve Diyarbakır'da da "Millet Bahçesi" kurulacağını söyledi.


Geri Dön