23 / 04 / 2024

Muş Belediyesi'nin meclis gündeminde millet bahçesi projesi var!

Muş Belediyesi'nin meclis gündeminde millet bahçesi projesi var!

Muş Belediyesi Mayıs ayı olağanüstü meclis toplantısı Belediye Başkanı Feyat Asya önderliğinde düzenlendi. Toplantıda, TOKİ tarafından hayata geçirilmesi planlanan millet bahçesi projesi gündeme geldi.  



Tüm dünyayı etkisi altına alan oronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenen Muş Belediyesi meclis toplantısı kamu yararına çeşitli konuların görüşülerek karara bağlanması için olağanüstü toplandı. Belediye Başkanı Feyat Asya tarafından yönetilen toplantıda AK Parti ve HDP meclis üyeleri hazırlandı.

Muş Belediyesi'nde yer alan habere göre; toplantının açılışında konuşan Başkan Asya, “Olağanüstü geçirdiğimiz bir süreçte olağanüstü bir meclis gerçekleştirmenin zorunluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamda bir araya gelmiş olduğumuz meclis toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Koronavirüs tedbirleri kapsamında malumunuz Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının meclisleri tatil edildi. Fakat bu süreçte Muş Belediyesi olarak gerekli çalışmalarımızı sürdürmeye devam ettik. Bir taraftan koronavirüsle mücadele çalışmalarımız devam ederken diğer taraftan mevcut projelerimizi devam ettiriyoruz. Altyapı projemizi başlattık. Bu yıl kazı ve döşeme çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz. Ramazan ayı içerisinde olduğumuz için suların kesilmemesi için azami çaba sarf ediyoruz. Şu anda şehrin çeşitli bölgelerinde 5 ekip olarak altyapı çalışmaları yapılıyor” diye konuştu.

Geçmiş yıllarda planlanan projelerin de bir bir hayata geçtiğinden bahseden Başkan Asya, “Mevcut stadyumun yerine  TOKİ  marifetiyle Millet Bahçesi projesi uygulanmaya başladı. Bu süreçte stadyumun yıkılması ile ilgili sosyal medyadan farklı farklı paylaşımlarla karşılaştık. Stadyumun Karasu Nehri kenarına taşınması yıllar önce alınan bir kararla uygulanmaya başlandı. Mevcut stadyumun yeşil alan olarak değerlendirilmesi de aynı dönemde görüşülmüş. Muş’a bir yatırım yapıldığında bunun üzerinden bilip bilmeden yorum yapmanın hiçbir faydası olmaz. Önemli olan ilin ve halkın kazanmasıdır. Şuan da Muş il sınırları içerisinde yapılacak herhangi bir tesise ulaşım süresi maksimum 15-20 dakikalık bir mesafedir. Dolayısıyla şehrin en ücra noktasına bile kısa sürede gidilebiliyorsa yapılacak yatırımların öneminin farkına varmalıyız. Mevcut stadyumun yerine TOKİ tarafından yapılacak Millet Bahçesinin tüm yapım işlemleri tamamlandıktan sonra belediyemize teslim edilecek. Yeni stadyumun da en kısa sürede tamamlanması için gerekli çalışmaların yapılacağına ve gençlerimizin burada sportif faaliyetlerini sürdüreceklerini belirtmek isterim” açıklamalarında bulundu.

Kent meydanı projesinin ihalesinin gerçekleştiğini anlatan Başkan Asya, ihale komisyonunun çalışmalarının sürdüğünden bahseden Başkan Asya, “Lale Vadisi, Göletli Park gibi daha önceden şehre kazandırdığımız önemli projelerle vatandaşlarımızın stres atabileceği ortamlar oluşturduk. Millet Bahçesi, Kent Meydanı projelerimizle de bu ihtiyacı önemli ölçüde karşılamış olacağız. Çar çayı bölgesinin ıslahı ile ilgili çalışmalarımıza başladık. Özellikle dere kenarından şehir merkezine doğru yürüyüş ve bisiklet yolu yapmak üzere ilk etap çalışmamıza başladık. Ekiplerimiz bugünlerde söz konusu güzergahta çalışıyorlar. İnşallah etap etap halkımızın güzel vakit geçirebileceği alternatif güzergahlar oluşturmuş olacağız. Bugünkü toplantımızın gündemi ise kamu yararına çeşitli konuların görüşülmesi içindir. Bunlar, geçmiş yıllarda genişletme çalışmalarına başladığımız Recep Tayyip Erdoğan Bulvarının devamındaki Küçük Sanayi Sitesi mevkiinde 18. Madde uygulaması, Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Yaş Sebze ve Meyve Hali bölgesinin tarım alanı dışına çıkarılması için gerekli imar tadilat değişikliği ile belediye olarak açmayı planladığımız Halk Ekmek Fabrikasının kurulması için kredi kullanım yetkisi kararlarının alınmasıdır. Bu duygularla olağanüstü meclis toplantımızın hayırlara vesile olmasını diler, saygılar sunarım” dedi.


Geri Dön