25 / 04 / 2024

Milletvekilleri Kayseri Şehir Hastanesi inşaatını inceledi!

Milletvekilleri Kayseri Şehir Hastanesi inşaatını inceledi!

AK Parti Kayseri milletvekilleri İsmail Tamer ve Yaşar Karayel, yapımı devam eden Şehir Hastanesi'nde inceleme yaparak yapılan çalışmaları yerinde inceledi...



AK Parti Kayseri milletvekilleri İsmail Tamer ve Yaşar Karayel, yapımı devam eden Şehir Hastanesi'nde inceleme yaparak yapılan çalışmaları yerinde inceledi. 

AK Parti Milletvekili İsmail Tamer yapmış olduğu açıklamada "2023 yılına kadar nitelikli yatak sayısını 52 bine yükselteceğiz" değerlendirmesinde bulundu. 

AK Parti Kayseri milletvekilleri ismail Tamer ve Yaşar Karayel, Kayseri'de yapılmakta olan ' Şehir Hastanesi'ni teftiş etti. 

Hastanenin mevcut durumu hakkında bilgiler alan vekiller, İnşaat Proje Müdürü Ahmet Yavuz Çam'dan çalışmalar hakkında brifing aldı. 

Yavuz Çam hastanede gelinen son durum için "Toplamda 465.000 metrekare kapalı alanımız var. Şu anda tümü için %1 1 ,5 civarında bitirdik. Fizik tedavi merkezi %96 civarında bitti. Bütün binaların altında zemin iyileştirmesi yaptık. 180 km uzunluğunda 1 2'şer metrelik kolonlar halinde jet graad uygulaması yaptık. " diye ifade etti. 


Hastanenin 2 yıllık hukuki ve zemin çalışmalarından dolayı kaybını hızlı bir şekilde kapatmaya çalıştıklarını ifade eden Çam, hastanemizi 2016 yılının sonunda teslim edeceğiz diye konuştu. 

Ak Parti Milletvekili ismail Tamer Hastane'nin hastalara sunacağı hizmet ve konforu şu sözler ile anlattı; " oda da refakatçi yatağı dahil, geniş bir mekanda hastaların, yatacağı odalardan bahsediyoruz. Yani nitelikli yatak bu demektir. 2002 yılına kadar Türkiye'de 6000 tane nitelikli yatağımız vardı, ama biz hükümet olarak her hastanemizdeki her yatağı nitelikli olarak yapmayı 2023'e kadar bitirmeyi planlıyoruz. Dolayısı ile şimdi 35 tane hastaneyi bu gördüğümüz konsepte yapılacak. 18 tanesinin ihalesi yapıldı. Özellikle 1 7 tanesi de başladı. Bunlar bittiğinde nitelikle yatağa dönüşecek yatak sayımız 52 bine yükselmiş olacak." Diye konuştu. Tamer sözlerini ise "her türlü hastayı anında müdahale edebileceğimiz şekilde yapmış olacağız" diye bitirdi. Konuşmaların ardından inşaatı gezen milletvekilleri ve beraberindeki heyet, çalışmaları yerinde inceledi. 


Kayseri Haber


Geri Dön