26 / 04 / 2024

Milli Emlak'ın Mall of İstanbul'daki arazisi torunlara mı devredildi?

Milli Emlak'ın Mall of İstanbul'daki arazisi torunlara mı devredildi?

Mall of İstanbul projesinin yapıldığı alanda TOKİ, Milli Emlak'a ait 90 dönümlük araziyi konut yapma gerekçesiyle alıp düşük bir bedelle Torunlar'a devrettiği iddiası ortaya atıldı. 



Eski Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve  TOKİ  yetkilileri, Torunlar’ın adını gizleyerek vatandaşlarla pazarlık yapmıştı. Mall of İstanbul'un bulunduğu araziyi düşük bedelle Torunlar’a devretmişti. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Miyase İlknur'un haberine göre, TOKİ, Mall of İstanbul'un bulunduğu arazide Milli Emlak'a ait 90 dönümlük araziyi konut yapma amacıyla satın almış. Bu arazi daha sonra 21 milyon TL gibi bir bedelle Torunlar'a devredildi. 


360 milyon liralık arazi 21 milyona satılıyor

Nazif Albayrak'ın 360 milyona kiraladığı alan, Torunlar’a 21 milyona satılmıştır. Torunlar’ın o projede sattığı bir dükkân fiyatına. Cumhuriyet’e açıklama yapan Torunlar’ın mağdurlarından Nazif Albayrak, “Devlette güvenip kiraladığım yeri devlet benden gasp edip başka bir özel mülkiyete, bir dükkân parasına 90 dönümlük araziyi peşkeş çekti. Ben ise yatırdığım iki yıllık kira bedelini bile alamadım” ifadelerini kullandı.

 

Aziz Yeniay hakkında nitelikli dolandırıcılık iddiası!


Geri Dön