18 / 04 / 2024

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Emlak vergisinde son dakika! İşte indirimli vergiden yararlanma şartları...

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Emlak vergisinde son dakika! İşte indirimli vergiden yararlanma şartları...

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü köşesinde emeklilerde sıfır oranlı emlak vergisinin detaylarını kaleme aldı. İşte Bumin Doğrusöz'ün o yazısı...



Bumin Doğrusöz, emeklilere sıfır oranlı emlak vergisini kaleme aldığı yazısını şu şekilde sürdürdü: 

"Tek meskene sahip olma koşulu, başkaca bir taşınmaza sahip olmama şeklinde anlaşılmamalıdır. Bir emeklinin, gelir getirmeyen başkaca bir dükkân, arsa veya araziye sahip olması, koşulun ihlali olarak kabul edilmemektedir.

Tek meskenin yılın belli dönemlerinde kullanılan yazlık ev, devre mülk, bağ veya yayla evi olması halinde, bu meskenler için söz konusu olanaktan yararlanmak mümkün değildir. Ancak bu taşınmazlarda sürekli oturulması, ikâmet edilmesi halinde, diğer koşulların da varlığı halinde sıfır vergi olanağından yine yararlanmak mümkündür. 

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Emlak vergisinde son dakika! İşte indirimli vergiden yararlanma şartları...

Emekli aylığı alanların tek meskene hisseli olarak sahip olmaları durumunda da bu sıfır oranlı vergi olanağından kendi hisseleri için yararlanmaları mümkündür. Bu durumda sıfır oranlı vergi, meskenin vergi değerinin hisseye isabet eden kısmına uygulanacaktır. Ancak burada meskenin büyüklüğünün 200 m² sınırını aşmama koşulunun, hisse nispetine göre değil, meskenin tamamı üzerinden ele alınması gerekmektedir.

Bu olanaktan yararlanmak için meskenin kat mülkiyeti tesis edilmiş bina olması koşulu söz konusu değildir. İntifa hakkı tesis edilen binalarda ise hak malikten, koşulları taşıyan intifa hakkı sahibine geçmektedir.

Bu olanaktan yararlanmak için ilgili belediyeye basılı örnekleri belediyelerde bulunan matbu –koşulların oluştuğuna dair- bir taahhütname verilmesi gerekli ve yeterlidir. Bu taahhütnameyi vermiş olanların, tekrar vermelerine gerek yoktur. Bu taahhütnameye de herhangi bir belge eklenmesine de gerek yoktur. Koşulların ortadan kalkması halinde, koşulların yitirildiği yıl durumun bir dilekçe ile yine belediyeye bildirilmesi gerekmektedir."

Memur ve emeklilere büyük zam müjdesi! Maaşlar Tek tek hesaplandı! İşte tablo tablo memur ve emekli maaş zammı!

Milyonlarca emekliye ikramiye desteği: Emekli maaşına 2 bin 500 lira verilecek

Benzin ve motorine zam geliyor! Araç sahiplerine şok! Total, Opet, Shell, Petrol Ofisi ve BP 10 Mayıs fiyat listesi


Geri Dön