29 / 03 / 2024

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü bu saatte! İşte iktidara yakın medyanın açıkladığı zam oranı

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü bu saatte! İşte iktidara yakın medyanın açıkladığı zam oranı

Asgari ücrete yapılan zammın ardından milyonlar memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılacak zam oranını merak ediyor. İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi memur ve memur emeklilerine yapılacak tahmini zam oranını paylaştı.



 

Asgari ücrete yapılan ara zammın ardından devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri de 4 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamlarına gözlerini çevirdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon verilerini 4 Temmuz Pazartesi (Yarın) günü saat 10.00'da paylaşacak. 

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine göre, ocak-mayıs döneminde tüketici fiyatlarında yüzde 35,64 artış oldu. Böylece 5 aylık dönemde, maaşlara yapılan yüzde 7,5'lik zam oranı aşıldı.

Devlet memurları, haziran ayı TÜFE oranı kapsamında enflasyon farkı alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını bu yılın ilk 6 aylık enflasyonu oranında zamlı alacak.

Toplu sözleşme gereği, enflasyon farkı 6 aylık dönemler halinde hesaplanıyor. Pazartesi günü açıklanacak haziran ayı enflasyonu ile ilk 6 aylık enflasyon farkı, çalışanların maaş artışlarında belirleyici olacak.

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, haziran ayında yıllık enflasyonun yüzde 77,75'e çıkmasını bekliyor. 

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre Haziran ayı enflasyon beklentisi yüzde 3,77 olarak açıklanırken, aynı dönem için AA Finans anketine katılan ekonomistler yüzde 4,44 tahmininde bulundu.

Sabah gazetesinde yer alan haberde Anadolu Ajansı ve Merkez Bankası Enflasyon beklentilerine göre ayrı ayrı tüm zam oranı ve maaş hesaplamaları yer aldı:

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü bu saatte! İşte iktidara yakın medyanın açıkladığı zam oranı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön