26 / 04 / 2024

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Yüzde 125 zamlandı! Bunu duyan arabasını satmak isteyecek!

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Yüzde 125 zamlandı! Bunu duyan arabasını satmak isteyecek!

Arabası olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Kasko fiyatları yüzde 125 zamlandı! Yeni fiyatları görenler, ben artık arabamı satarım demeye başladı! İşte kasko fiyatları ile ilgili detaylar...



Araç sahipleri kasko fiyatlarında meydana gelen yersiz artıştan memnun değil. Aracı olan kişiler, ‘Bu kadar fiyat artışı olur mu, ne oldu da fiyatlar fahiş arttı?’ diye isyan ediyor. Hürriyet'ten Noyan Doğan Kasko ücreteri ile alakalı bir yazı yazdı. İşte merak edilen soruların cevapları...

Hürriyet Gazetesi yazarı; Noyan Doğan bugün "Kaskoda fiyat yüzde 125 arttı" isimli bir yazı kaleme aldı. Noyan Doğan, vatandaşların; ‘Geçen yıl 2500 TL'ye yaptırdığım kaskoya şimdi 5000 TL istiyorlar’ diye yakındığını aktardı. Noyan Doğan, bazı vatandaşlar ise yüzde 180 fiyat artışları ile karşılaştıklarını belirttiğini aktardı.

Kasko sigortasının fiyatı yüzde 125 arttığını kaydeden Doğan, hatta kimi sigorta şirketlerinin yüzde 180 zam uyguladığını belirtti. Geçen yılın bu döneminde aracınıza 2 bin liraya yaptırdığınız kaskonun bugün 4000-4500 TL'lere satıldığını açıkladı.

Bu bahsettiğim de en düşük fiyat olduğunu duyuran Noyan Doğan, bugün için ortalama kasko fiyatının 5000-6000 TL'lerden başladığını aktardı. Fiyatların neden arttığını açıklayan Noyan Doğan, "Eş dosta anlattım, buradan da paylaşayım ki okuyucular da bilsin. Aslında cevap belli, ne olmadı ki." ifadelerini kullandı. 

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu Trafik Sigortası’nda fiyatlar güncellendi! İşte İstanbul, Ankara, İzmir’de azami tutarlarPRİMLER NEDEN ARTIŞA GEÇTİ?

Hürriyet Gazetesi yazarı Noyan Doğan, Yüzde 80’e yaklaşan enflasyon, döviz kurunda meydana gelen dalgalanmalar, asgari ücrette yüzde 70’lik zam, yedek parça ve işçilik maliyetlerini yükselttiği belirtti. Noyan Doğan, kaskoda hasar maliyetinin yükseldiğini, sadece yedek parça ve işçilik bedellerindeki yükselişin hasar maliyetine etkisi yüzde 90’a olduğunu duyurdu.

Geçen yıl bu dönemlerde sigorta şirketleri kaskoda ortalama hasar dosyası başına 7-8 bin TL ödeme gerçekleştirirken, bugün bu rakam 14 bin TL'lere kadar yükseldiğini belirten Doğan, "Bahsettiğim de ortalama rakamlar." dedi.

Kasko sigortaları ile beraber sigorta şirketleri ikame araç hizmeti sunuyor. Yani, kaza sebebiyle aracın tamirde olduğu süre boyunca sigorta şirketi tüketiciye mağdurluk yaşanması için araç temin ediyor.

Hürriyet Gazetesi yazarı Noyan Doğan, "Geçici süreliğine araç kiralayarak. Tüm şirketler kasko sigortası ile birlikte bu hizmeti sigortalılara sunuyor, tüketiciler de kasko sigortası yaptırırken bu hizmeti özellikle istiyor." dedi.

Doğan, Son bir senedir otomotiv pazarında yaşanan daralma, sıfır araç bulunamaması gibi durumlar araç kiralama pazarını da sarstığını açıkaldı. Ayrıca yazar, bugün redeyse en basit aracın bile günlük kirası bin TL'nin altında olmadığını belirtti.

İşte diğer detaylar...
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön