24 / 04 / 2024

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Yüzde 125 zamlandı! Bunu duyan arabasını satmak isteyecek!

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Yüzde 125 zamlandı! Bunu duyan arabasını satmak isteyecek!

Arabası olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Kasko fiyatları yüzde 125 zamlandı! Yeni fiyatları görenler, ben artık arabamı satarım demeye başladı! İşte kasko fiyatları ile ilgili detaylar...



PİYASA DEĞERİ ÖDENİYOR 

Noyan Doğan, "Buraya kadar anlattıklarım kaskodaki fiyat artışında önemli etkenler ama asıl önemlisi araç bedellerindeki artış." diyerek Son iki yılda araç bedelleri yüzde 200’e yakın arttığına dikkat çekti.

İki sene önce 100 bin liralık araç bugün 250 bin liralarda. Kimi araçlarda bedel artışı yüzde 300’lere yakın. Geçen sene bu dönemlerde piyasa değeri 200 bin lira olan bir araç bugün neredeyse 400-450 bin liralara satılıyor.

Aynı şekilde geçen sene 350-400 bin TL olan biraz daha lüks araçların bugünkü değeri 900 bin TL'ye yaklaşıyor. Bu yüzden de artık otomobil bir yatırım aracı haline geldi. Durum böyle olunca, geçen sene 200 bin TL'lik aracın kasko bedeli 1500 TL'yken, bugün aynı aracın değeri 450 bin TL'ye yükselince kasko bedeli de haliyle 3000 bin TL'leri görüyor.

"Daha bitmedi." diyen Noyan Doğan, Kasko'nun süresi bir senelik; bugün yaptırdığınız kaskonun süresi 2023’ün ağustos ayında son buluyor ifadelerini kullandı. Doğan, geçen yıl 200 bin TL olan aracın bu sene değeri 400 bin TL, gelecek sene belki 600 bin TL'yi göreceğinin altını çizdi.

Noyan Doğan ardından şu cümleleri kaleme aldı;

"İşte, sigorta şirketleri bunu da hesaplayıp, sigortanın fiyatına yansıtıyor. Çünkü olası bir kazada aracınız zarar görürse ya da çalınırsa sigorta şirketi hasarı, o günkü piyasa değeri üzerinden ödüyor."

Zorunlu trafik sigortasına güncelleme yapıldı! Artık 5 katını geçmeyecek!FİYATLARIN DÜŞMESİNİ HAYAL ETMEYİN, DAHA DA ARTACAK!

Son olarak Noyan Doğan özet geçeceğini belirterek, araç değerlerindeki astronomik artışlar, enflasyon, döviz kurundaki dalgalanmalar, hasar maliyetlerindeki artışlar sebebiyle kaskoda fiyat yüzde 125’in üzerinde arttığını belirtti.

Kaskoların düşmeyeceğini hatta daha da artacağını belirten Doğan "Peki, böyle bir ortamda, fiyat yüksek diye kasko yaptırmama lüksümüz var mı?" sorusunu yanıtladı.
Araç değerlerinin çok yükseldiğini, araçların artık yatırım biçimi haline geldiği bu ortamda asıl kasko yaptırmamanın büyük bir hata olduğunu belitti. Noyan Doğan yazısını son olarak şu cümlelerle noktaladı:
"Bu dönemde kasko yaptırmayacak kadar zenginseniz yaptırmayın."

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön