20 / 04 / 2024

Mimarlar Odası Dubai Port projesi için Vali'den cevap bekliyor!

Mimarlar Odası Dubai Port projesi için Vali'den cevap bekliyor!

Mimarlar Odası’nın kuruluşunun 60’ıncı yıldönümü kokteylinde konuşan MMO Şube Başkanı Arsal Arısal, Dubai Port projesi için Vali Güzeloğlu’ndan randevu istediklerini ancak hala cevap beklediklerini kaydetti.




Mimarlar Odası’nın kuruluşunun 60’ıncı yıldönümü kokteylinde konuşan MMO Şube Başkanı Arsal Arısal, Dubai Port projesi için Vali Güzeloğlu’ndan randevu istediklerini ancak hala cevap beklediklerini kaydetti.


TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası kuruluşunun 60’ıncı yıldönümünü, tüm yurtta olduğu gibi Kocaeli'de de kutlandı. MMO Şubesi’nin Taş Bina’daki kokteyline Mimarlar Odası Şube Başkanı Arsal Arısal, Mimarlar Odası Şubesi eski Başkanı Yalçın Ergen, yönetim kurulu ve oda üyeleri katıldı. Kokteylde konuşan Başkan Arısal, Dubai Port projesine değindi. Arsal, “Sayın Vali’den randevu talep ettik. Hala cevap bekliyoruz. Konuyla ilgili detaylı basın açıklamasını Vali’yle görüşüldükten hemen sonra gerçekleştireceğiz” dedi.

 

GİRİŞİM BAŞLATILDI

Arsal Arısal, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kendi içinde tutarsız, çelişki ve belirsizlikle dolu, yasa yapma mantığıyla bağdaşmayan ve işin ehli olmayan kişilerce sipariş üzerine hazırlandığı anlaşılan 13 kanunda değişiklik öngören ‘yasa taslağı’ gündeme getirilmiştir. ‘Torba Yasa’ niteliğindeki düzenlemelerle esas olarak, imar, çevre, kültür ve tabiat varlıklarının korunması ile yapı denetiminde değişiklikler içeren TMMOB ve odalara müdahaleyi de kapsayan yeni bir girişim başlatılmıştır. Bu girişimin amacı bizler tarafından oldukça açıktır” şeklinde konuştu.

 

VALİ’DEN RANDEVU TALEP ETTİK

Dubai Port projesine değinen Arısal, “Sivil toplum inisiyatifinin açtığı davadan önce yürütmeyi durdurma kararı, sonra da proje ve planlamanın iptal kararı çıktı. İnşaat devam ediyor. Kocaeli Akademik Odalar Birliği olarak hepimiz bir araya geldik. Sayın Vali’den randevu talep ettik. Hala cevap bekliyoruz. Konuyla ilgili detaylı basın açıklamasını büyük ihtimalle Mimarlar Odası Genel Başkan ve Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla, Vali’yle görüşüldükten hemen sonra gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Sözlerinin devamında Arsal, “Mimarlar Odası olarak bu bağlamada, kurulduğumuz tarihten bu yana çalışmalarımızı, ülke ve kamu yararına yürütmekte ve mesleğimizin ve meslektaşlarımızın haklarını savunmaya, kentlerin kimlikli, planlı ve sağlıklı gelişmesi için emek harcamaya devam etmekteyiz. Sağlıksız ve düzensiz kentleşmeye yol açacak şehircilik bilimine ve kamu yararına aykırı olan düzenleme ve uygulamalara karşı mücadelemizi sürdürmekte kararlı olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz” diye konuştu.



Manşet Kocaeli


Geri Dön