26 / 04 / 2024

MIPIM 2015 Fuarı'na 3.200 CEO katılacak!

MIPIM 2015 Fuarı'na 3.200 CEO katılacak!

Bu yılki fuarda, Rusya içinde bulunduğu darboğaz nedeniyle yerini koruyamayınca Türkiye Rus çadırını aldı. Toplam 3.200 CEO ve 370 siyasi liderin katılacağı fuarın merkezindeki İTO çadırında dev maketten İstanbul canlı izlenecek.



10-13 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenecek olan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM, için geri sayım başladı. Türkiye bu yıl fuarda geçen yıl olduğu gibi ‘onur ülke’ statüsünde olmasa da stratejik konumu ve güçlü katılımıyla adından çokça söz ettirecek gibi görünüyor. Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı MIPIM’e bu yıl Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul yatırımcılarının yanı sıra markalaşan şehirleri de katılacak. İstanbul ise 96 metrekarelik dev maketiyle fuarda kendini gösterecek. 


İSTANBUL'U YANSITAN ŞOVLAR OLACAK

Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, bu yıl Türkiye’nin geçmiş yıllara oranla çok özel bir lokasyonda olduğunu belirterek, “MIPIM’de ülkeler iyi konumda bir çadıra sahip olduğunda, yıllarca aynı yerlerini korurlar. Fuarın sahil tarafında önde yıllardır Moskova’ya ait olan çadır, bu sene Rusların yetersiz katılımı nedeniyle alınmayınca o çadırı bu yıl İstanbul Ticaret Odası aldı” dedi. Çadırın içinde bu yıl ilk kez bir de İstanbul maketi bulunacağını hatırlatan Aközer, “MIPIM’e katılan 50 şehir var. Hepsi de maketleriyle birlikte geliyor. Orası maketlerin konuştuğu bir platform. Bu yüzden İstanbul’un MIPIM’e böyle bir maketle katılıyor olması çok önemli” şeklinde konuştu. Fuara dünya çapında 3200 CEO ve 370 siyasi liderin de katılacağını vurgulayan Aközer, “Katılımcılar, canlı bir İstanbul görseli olacak dev maketle  adeta İstanbul’u yaşayacaklar. İstanbul maketinde, her saat başında İstanbul’un seslerini, tarihini yansıtan şovlar yapılacak” diye devam etti. 


Açılış kokteylinde evsahibi İstanbul


Her yıl 20 bin ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşen Resmi MIPIM Açılış Kokteyli’nin bu yılki ev sahibi İstanbul Ticaret Odası ve Beyoğlu Belediyesi olacak. Kokteylde uluslararası yatırımcıya Türk tatları ve kültürüyle İstanbul anlatılacak. 


Beyoğlu’nun da maketi var

Şehirler düzeyinde ilk kez bu kadar yüksek bir ilginin olduğunu da vurgulayan Aközer, “Başta İstanbul, Ankara, Antalya ve Balıkesir olmak üzere pek çok şehir, vitrinlerindeki en son projelerle global yatırımcılarla bir araya gelmeyi planlıyor. Ayrıca ilçe bazında da katılımlar söz konusu. Mesela İstanbul çadırında 10 bin metrekarelik bir de Beyoğlu maketi olacak” dedi. Aközer, Beyoğlu maketinin yanı sıra Emlak Konut Finans Merkezi projesinin yer aldığı Ataşehir Bölge ve Kuzu Grup’un Sea Pearl projelerinin de maketleriyle çadırda yer alacağını ifade etti.


Zorlu ve Selçuk Ecza yarışacak

MIPIM Ödül Töreni’ne de Türkiye’den finalist olmaya hak kazanan 2 proje bulunuyor. En İyi Otel & Turizm Tesisi Kategorisi’nde; Mimarisini Emre Arolat’ın yaptığı Raffles İstanbul Zorlu Center, En İyi Ofis & İş Geliştirme Kategorisi’nde ise mimari tasarımını Tabanlıoğlu Mimarlık’ın yaptığı Selçuk Ecza HQ yarışacak.


Akşam


Geri Dön