27 / 04 / 2024

Mıpım Fuarı 2019'da İstanbul'da mı yapılacak?

Mıpım Fuarı 2019'da İstanbul'da mı yapılacak?

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, MIPIM CEO'su Rean'a 2019'da Haliç Port bittiğinde MIPIM'i Cannes yerine İstanbul'da düzenlemeyi teklif ettiğini ve önerisinin sıcak karşılandığını söyledi.



BELEDİYELER VİZYON PROJELERİNİ SERGİLEDİ 

Fransa'nın Cannes kentinde bu yıl 26'ncısı düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'in yeni adresi İstanbul olabilir. MIPIM CEO'su Filippo Rean ile görüşen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "2019'da Haliç Port bittiğinde MIPIM'i İstanbul'da düzenlemeyi teklif ettik. Rean, bu teklif karşısında sıcak olduklarını ve bunu düşünebileceklerini söyledi" dedi. 



40.8 MİLYARLIK YATIRIM DEĞERİ 

Beyoğlu'nun değişim sürecinde rol alan 32 büyük ölçekli yatırımcının, 10 milyar lira değerindeki projeleri ile Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde bir araya geldiği Beyoğlu Investors Group (BIG), uluslararası arenaya ilk adımını Cannes'da attı.

BIG üyeleri ABD'nin önde gelen yatırım firmaları Hainz ve Goldman Sachs ile dünyanın önemli yatırımcıları arasında bulunan Morgan Stanley, Blackstone, Abraaj Capital, Al-Futtaim, Amstar, Bilfınger, Aerium, HB Reavis ve Grosvenor ile bire bir görüşmeler gerçekleştirdi. İngiltere Yatırım Ajansı da BIG'i Londra'da tanıtıma davet etti. 



Yeni yatırımların Beyoğlu'nun değerini artıracağını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, Beyoğlu'nun aktif yatırım değerinin Galataport, Haliç Port ve Okmeydanı projeleri ile 2 yıl içinde 40.8 milyar liraya ulaşacağını öngördü. 



MIPIM 2015'e Türkiye'den gayrimenkul firmalarının yanı sıra markalaşma hedefindeki şehirler de katıldı. İTO, içinde şehir maketinin de yer aldığı 3.5 milyon Euro'ya mal olan çadırda istanbul'u tanıtırken, Ankara, Antalya ve Balıkesir belediyeleri de kentsel dönüşüm projelerini görücüye çıkardı.  Ankara  Ticaret Odası (ATO) Ankapark, Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre Merkezi, Podium AVM ile Otomobil Ticaret ve Yaşam Merkezi Projesi'nin maketlerini sergiledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi kente 40 kilometrelik sahil kazandıracak Boğaçayı projesini tanıttı. 



2.7 milyar $'lık Sea Pearl Avrupa'dan ön talep topladı Kuzu Grup'un Sea Pearl projesi, Dubai'deki Cityscape Global'den sonra MIPIM'de vitrine çıktı. İTO'nun istanbul Çadırı'nda sergilenen tek konut projesi olan Sea Pearl hakkında bilgi veren Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "Ataköy'ün sahilinde yer alan ve yaklaşık 2.7 milyar dolar yatırım değeriyle hayata geçirdiğimiz Sea Pearl projesi fuara katılan gayrimenkul devlerinin de dikkatini çekmeyi başardı. Yabancı yatırımcılardan önemli ölçüde ön talep topladık" dedi. 



Habertürk




Geri Dön