25 / 04 / 2024

Mir ödeme sistemi nedir? Mir ödeme sistemi ne anlama gelir, ne demektir?

Mir ödeme sistemi nedir? Mir ödeme sistemi ne anlama gelir, ne demektir?

Mir ödeme sistemi gündemde yer alan konulardan biridir. Peki mir ödeme sistemi nedir? İşte detaylar!



Rusya Merkez Bankası tarafından 2017 Mayıs ayında kurulan Mir sistemi ülkeler arasında sorun yaşanmaya başlandı. Rusya üzerinde küresel finansal baskıyı artırmak için Mir ödeme sistemi ülkeler tarafından askıya alındı. Ancak Türkiye'de üç kamu bankası Mir kartlarla işleme hala izin verirken iki özel banka tüm finansal işlemlerin yapılmasını durdurdu.

MİR ÖDEME SİSTEMİ ÜLKELER ARASINDA SORUNA NEDEN OLUYOR!

Amerikan Hazinesi Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi, geçen hafta Mir ödeme sistemini kullanan finansal kuruluşlara yaptırım uyarısı yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın ödeme sistemi Mir'le ilgili Türkiye'ye yönelik yaptırım tehdidine dair açıklama yapmasından sonra Mir ödeme sistemi araştırma konusu olmaya başladı. Bu gelişmeler ile beraber Türkiye'de 2 özel Türk bankası Rus ödeme sistemi Mir’i askıya aldıklarını açıkladı.

MİR ÖDEME SİSTEMİ NEDİR? MİR ÖDEME SİSTEMİ NE DEMEKTİR?

Mir ödeme sistemi Rusya Merkez Bankası tarafından 1 Mayıs 2017 yılında kabul edilen yasa ile kurulan bir ulusal ödeme sistemidir. Rusya Merkez Bankası tarafından Visa ve Mastercard dışında bir alternatif olarak geliştirilen Türk bankalarının da içinde olduğu yerel ödeme sistemi Mir kart elektronik para transferi için kullanılır. Şu anda çoğunlukla Aeroflot ve Rus Demiryolları gibi Rusya merkezli şirketler tarafından kabul edilmektedir, ancak Rus iştirakleri olan yabancı şirketler arasında yavaş yavaş kabul görmeye başladı.

Mir ödeme sistemine dair detaylı bilgiler vermeye devam edersek, Rusya Merkez Bankası'nın bir iştiraki olan Ulusal Kartlı Ödeme Sistemi (NSPK) tarafından yürütülüyor. Mir banka kartları müşterilerinin ürün ve hizmet satın almak ATM'lerden para çekmek gibi finansal işlemleri yapabilmesine olanak sağlıyor.

Kırlangıç Evler Beylikdüzü ne zaman satışa çıkıyor? İşte Kırlangıç Evler Beylikdüzü detayları!

Tesla affetmedi! Tek tek geri çağırıyor!

Kiptaş yeni proje var mı? Kiptaş Pendik Arkatlı evlerinin fiyatları ne kadar, ödeme şekilleri nasıl?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön