26 / 04 / 2024

Mirasçılık belgesi harcı 2021!

Mirasçılık belgesi harcı 2021!

Bir kimsenin vefat etmesi durumunda,  yakınlarına kendisinden miras kalması halinde; bu mirasçıların kimler olduğunu gösteren belgeye mirasçılık belgesi deniyor. Peki, mirasçılık belgesi ne kadara alınıyor? Mirasçılık belgesi harcı 2021 ne kadar?



Mirasçılık belgesi harcı 2021!
Bir kişinin hayatını kaybetmesi durumunda; yakınlarına kendisinden miras kalması halinde; bu mirasçıların kimler olduğunu gösteren belge mirasçılık belgesi oluyor.

Veraset ilamı olarak da bilinen bu belgeyi almak için herhangi bir süre kısıtlılığı ise bulunmuyor. Ancak doğabilecek vergi mükellefiyetleri için ilk 1 ay içerisinde alınması şartı bulunuyor.

Mirasçılık belgesi harcı 2021!

İsteyen herkes istediği zaman mirasçılık belgesine sahip olabiliyor. Mirasçılık belgesi mirasçılardan birinin başvuru yapmasının ardından yasal mirasçı oldukları belirlenenlere, sulh mahkemesi tarafından veriliyor. 

Mirasçılara gayrimenkul intikal etmesi durumunda bu gayrimenkullerin beyan edilmesi ve vergilerinin ödenmesi gerekiyor. 

Bu gibi durumlarda 3 ay içinde mirasçılık belgesi alınarak veraset beyanı yapılmazsa cezası ortaya çıkabiliyor. Mirasçılık belgesi, Sulh Hukuk Mahkemesinden alınabildiği gibi, noterden de alınabiliyor. Bunun için notere belli bir harç ödemesi yapılıyor. Peki, mirasçılık belgesi harcı 2021 ne kadar?

Mirasçılık belgesi harcı 2021!

Mirasçılık belgesi harcı 2021:
Veraset ilamı noter ücreti 2021 yılında asgari olarak 224 TL olarak tahsil ediliyor. 

İcra ve iflas harçları 2021!

Veraset ilamı harcı 2021!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön