20 / 04 / 2024

Mirastan mahrum etme dilekçesi!

Mirastan mahrum etme dilekçesi!

Kanuni mirasçılık; muris ile mirasçı arasındaki aile ilişkilerine veya uyrukluk bağına dayanıyor. Mirastan mahrum etme dilekçesi ile başvuruda bulunan mirasbırakan mirasçısını mirasından çıkarabiliyor. İşte mirastan mahrum etme dilekçesi örneği...




Mirastan mahrum etme dilekçesi!

Mirastan mahrum etme  murisin kanunda sayılan sebeplerden birinin bulunması halinde mahfuz hisseli bir mirasçısını ölüme bağlı bir tasarrufla mirasının dışında bırakması, onu mirasçılıktan mahrum etmesi anlamına geliyor.


Mirasbırakan mirastan çıkartma sebebini tasarrufta belittmiş ise gerçelidir. Eğer çıkarma sebebi tasarrufta belirtilmemişse mirasçının saklı payı dışında yerine getirilir. Mirasbırakan mirastan mahrum etme davasını mirastan mahrum etme dilekçesi ile açabilir. 



Mirastan mahrum etme dilekçesi örneği!


………………… ... ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE,

DAVACI (MİRASÇI) : 

VEKİLİ : 

DAVALI : 

KONUSU : Mirastan iskatın iptali talebinden ibarettir.

OLAYLAR :

1. Müvekkilimin babası ………………, …/…../……. tarihinde ölmüştür.

2. Muris müvekkilimi mirastan ıskat etmiştir. Müvekkilimin payını ise davalı ………………………….. vasiyet etmiştir. Muris müvekkilimi borç ödemekten aciz olduğu için ıskat ettiğini açıkça vasiyetnamede belirtmiştir. 

3. Ancak mirasın açıldığı …/…./……. tarihi itibariyle müvekkilimin borç ödemekten aciz vesikasının hükmü ortadan kalkmıştır. Diğer bir deyişle, müvekkilim tüm borçlarını ödemiştir. Bu nedenle işbu davanın açılması zorunluluğu doğmuştur.


HUKUKİ SEBEPLER : MK.m. 510 md. ve ilgili tüm mevzuat

SUBUT DELİLLER : Veraset ilamı, tanık, vasiyetname, nüfus kayıtları ve yasal her türlü delil.

SONUÇ ve TALEP : Yukarıda arz edilen nedenlerle, duruşmanın yapılarak müvekkilim hakkındaki mirastan ıskatın iptaline karar verilmesini arz ve talep ederiz.

……/……/…

Davacı Vekili


EK: 

1.) Onanmış vekaletname örneği,

2.) Veraset ilamı,

3.) Nüfus kayıtları örneği,

4.) Vasiyetname örneği.




Mirastan mahrum etme davası!


Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com


Geri Dön