19 / 04 / 2024

Mirastan mahrum etme men!

Mirastan mahrum etme men!

Mirasçının yasal mirasçılarını mirastan mahrum etme men edebilmesi için mirasçının onun canına kast etmesi ona karşı bir takım hukuki haklarını almak gibi tavırlar sergilemesi, kanuna ve ahlaka aykırı hareketlerde bulunmuş olması gerekiyor....




Mirasçının yasal mirasçılarını mirastan mahrum etme men edebilmesi için mirasçının onun canına kast etmesi ona karşı bir takım hukuki haklarını almak gibi tavırlar sergilemesi piyasada ön görülen kanuna ve ahlaka aykırı hareketlerde bulunmuş olması gerekiyor. Bu gibi durumlarda mirastan mahrum etme men işlemi gerçekleşebiliyor. 


Yasal mirasçılar  böyle bir durumun olmadığını gerek tanıklarla gerekse diğer belgelerle ispat edip mahkemeden yeniden yasal mirasçı olmayı talep edebiliyor. Mirasçı miras bırakana karşı yada miras bırakanın yakınlarından birine karşı ağır bir suç işlemişse örneğin darp etmişse evine girip hırsızlık yapmışsa, miras bırakan mirasçıyı mirasından uzaklaştırabilme hakkını kullanabiliyor.


Mirastan mahrum etme men...


Mirastan mahrum etme men edilen kimse, mirastan pay alamayacağı gibi tenkis davası da açamıyor. Mirasbırakan başka türlü tasarrufta bulunmuş olmadıkça, mirasçılıktan çıkarılan kimsenin miras payı, o kimse mirasbırakandan önce ölmüş gibi, mirasçılıktan çıkarılanın varsa altsoyuna, yoksa mirasbırakanın yasal mirasçılarına kalıyor. Mirasçılıktan çıkarılan kimsenin altsoyu saklı payını isteyebiliyor. 



Mirasta anlaşmazlık!
Mirasa haciz!
Miras sözleşmesinin iptali!
Miras paylaşımında oranlar!
Veraset ilamı reddi miras!
Mirastan feragat sözleşmesi!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön