25 / 04 / 2024

Mitsubishi Electric Türkiye’de yeni şirket kurdu!

Mitsubishi Electric Türkiye’de yeni şirket kurdu!

Mitsubishi Electric Corporation, Türkiye’de ev tipi klimaların geliştirilmesi ve üretimi için yeni bir şirket kurduğunu açıkladı. Mitsubishi Electric Turkey Klima Sistemleri Üretim Anonim Şirketi şirketinin Ocak 2018’de üretime geçmesi planlanıyor.



Türkiye’de ev tipi klimalar için mevcut talep bir milyon ünite civarında ve nüfus artışına paralel olarak bu talepte artış yaşanması bekleniyor. Komşu Balkan ülkelerinde de benzer bir talep artışı olacağı öngörülüyor.


Bu büyük talebin yanı sıra nitelikli işgücü ve istikrarlı parça tedariki gibi elverişli iş ortamını da dikkate alan Mitsubishi Electric, Türkiye’de bir geliştirme ve üretim üssü kurmaya karar verdi. Yeni şirket, dalgalı bir seyir izleyen talebe yanıt verebilecek esnek bir tedarik zinciri sağlamak için hızlı yerelleştirme ihtiyacının yaşandığı Avrupa pazarında, Mitsubishi Electric’in klima & soğutma sistemleri segmentiyle ilgili küresel stratejisinin hayata geçirilmesinde önemli bir rol üstlenecek. Bu strateji çerçevesinde, üretim ve tedarik kabiliyetinin birleştirilmesinin yanı sıra Avrupa’daki yerel ihtiyaçlara, tercihlere ve çevresel gerekliliklere yanıt veren ürün geliştirme faaliyetlerinin de desteklenmesi öngörülüyor.


Yeni Şirket Hakkında Temel Bilgiler


Şirket Unvanı


Mitsubishi ElectricTurkey Klima SistemleriÜretim Anonim Şirketi


İngilizce


Mitsubishi ElectricAir Conditioning Systems Manufacturing Turkey Joint Stock Company


Lokasyon


Genel Merkez: İstanbul, Türkiye


Üretim Tesisi: Manisa, Türkiye


Hissedar


Mitsubishi Electric Corporation: %100


Sermaye


80.6 milyonTL (yaklaşık 3,200 milyon JPY)


Kuruluş Tarihi


4 Nisan 2016


Tesis Alanı


Yaklaşık 60,000 m2


İnşaat Alanı


Yaklaşık 40,000 m2


Üretim Kapasitesi


Yılda 500 bin ünite


Faaliyete Geçeceği Tarih tarih


Ocak 2018 (tahmini)


Sermaye Harcaması


Yaklaşık 7,000 milyon JPY (yaklaşık 176,3 milyon TL)


Personel Sayısı


2020 mali yılı itibariyle yaklaşık 400


Faaliyet Alanı


Ev tipi klimaların geliştirilmesi ve üretimi










Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



MItsubIshI Electric Corporation (MELCO), Türkiye'de toplamda 176.3 milyon liralık yatırımla ev tipi klimaların geliştirilmesi ve üretimi için Mitsubishi Electric Turkey Klima Sistemleri Üretim isimli bir anonim şirket kurdu. Ev tipi klimaların geliştirilmesini ve üretimini gerçekleştirecek yeni şirketin genel merkezi İstanbul'da, üretim tesisi ise Manisa'da olacak. Üretim kapasitesinin yılda 500 bin ünite olması planlanan fabrikada Ocak 2018'de üretime başlanması hedefleniyor.


400 KİŞİYE İSTİHDAM

Yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlaması beklenen yeni fabrika, Mitsubishi Electric Corporation'ın Avrupa'ya ev tipi klima üreten ikinci fabrikası olacak. Yeni şirket, Mitsubishi Electric'in klima ve soğutma sistemleri segmentiyle ilgili küresel stratejisinin hayata geçirilmesinde önemli bir rol üstlenecek. Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, öncelikli pazar olarak gördükleri Türkiye'de "sıra üretimde" diyerek fabrika yatırımı kararı aldıklarını söyledi.


Sabah



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


MItsubIshI Electric Corporation, Manisa’da 176.3 milyon liralık yatırımla ev tipi klima üretecek.


Bunun için Mitsubishi Electric Turkey Klima Sistemleri Üretim şirketini kuran Mitsubishi’nin fabrikası 2018 yılında açılması planlanırken, 400 kişiye de istihdam sağlayacak. Türkiye iç pazarını ve başta Avrupa olmak üzere bölge ülkelerini ihracat alanı olarak belirleyen şirketin Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, Mitsubishi Electric’in gelişme ve büyüme potansiyeline inandığı Türkiye’ye yatırım yaptığını kaydetti. İskoçya’dan sonra Avrupa’da ikinci üretim tesisinin Türkiye’de kurulacağını kaydeden Fujisawa “Türkiye’de kurulacak bu yeni fabrika, Mitsubishi Electric Corporation’ın Avrupa’ya ev tipi klima üreten ikinci fabrikası olacak. Bu anlamda Türkiye, Mitsubishi Electric Corporation için ev tipi klima alanında önemli bir üretim üssü haline gelecek” dedi.


YILLIK 500 BİN ADET


Ev tipi klima pazarının önümüzdeki yıllarda hem Türkiye’de hem de genel olarak dünyada bir artış göstereceğini öngördüklerini kaydeden Fujisava, Manisa’da açılan üretim merkezinde ilk önce yıllık 500 bin adet üreteceklerini, zamanla artıracaklarını söyledi. Türkiye’de ev tipi klimalar için mevcut talebin bir milyon ünite civarında olduğunu, nüfus artışına ve konut yapımındaki hızla bağlantılı  olarak bu talepte artış yaşanmasının beklendiğini de kaydeden Fujisawa, diğer üretim merkezlerinde takviye yapılabileceği de vurguladı.


Star



Haber Vatan  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye’nin potansiyeline inandıklarını söyleyen Mitsubishi Electric’in Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, “176 milyon TL yatırımla Manisa’da 500 bin adet ev tipi klima üretim kapasitesi olan fabrika kuracağız” dedi.


Mitsubishi Electric Corporation, Türkiye’de üretim yapma kararı aldı. Mitsubishi Electric, Manisa’da 176.3 milyon liralık yatırım ile ev tipi klima üretmek üzere fabrika kuracak. Bunun için ilk etapta Mitsubishi Electric Turkey Klima Sistemleri Üretim adıyla yeni bir şirket kuruldu. Üretim kapasitesinin yılda 500 bin ünite olması planlanan fabrikanın Ocak 2018’de üretime başlanması hedefleniyor. 400 kişiye istihdam sağlayacak olan yeni fabrika, Mitsubishi Electric’in Avrupa’ya ev tipi klima üreten ikinci fabrikası olacak.

 

İhracat üssü olacak

 

Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, Mitsubishi Electric Corporation’ın 130 bine yakın çalışanı ile 43 ülkede faaliyet gösteren, 36 milyar dolarlık ciroya sahip bir dünya devi olduğunu ve gelişme ve büyüme potansiyeline inandığı için Türkiye’ye yatırım yaptığını vurguladı. Mitsubishi Electric’in öncelikli pazar olarak gördüğü Türkiye’de “Şimdi sıra üretimde” diyerek fabrika yatırımı kararı aldığını anlatan Fujisawa, şöyle devam etti: “Türkiye, ev tipi klimada önemli bir üretim üssü haline gelecek. Buradan iç pazarın haricinde Avrupa ve çevre ülkelere ihracat yapacağız.”      

 

Marmaray ve Türksat uydularında imzası var

 

MASAHIRO Fujisawa, Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki ana faaliyet alanlarının klima sistemleri, fabrika otomasyon sistemleri, CNC mekatronik sistemler ile ileri robot teknolojilerinin satış ve satış sonrası hizmetlerden oluştuğunu belirtti. Fujisawa, “Ayrıca Türkiye’de uydu, asansör, görsel veri sistemleri, güç kaynakları ve ulaştırma bağlantılı altyapı projelerinde yer alıyoruz. Türksat 4A ve 4B uydularımız ve  Marmaray  projesinde kullanılan otomasyon teknolojimiz ile tanınıyoruz” dedi.        

 

Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri Genel Müdürü Yenal Altaç da şirket ve pazarla ilgili bilgi verdi. Sektörün birkaç yıl önce 1.2 milyon adetlik satış hacmine ulaştığını ancak son dönemde 700 bin adet civarına gerilediğini belirten Altaç, pazarın tekrar büyüyeceğini vurguladı. Altaç, şöyle devam etti: “Sektörde satışların bu yıl 800 bini bulmasını bekliyoruz. Önümüzdeki dönemde sektörün toparlanıp yıllık yüzde 7 büyümesini öngörüyoruz. 2020 yılına kadar yüzde 45-50 büyüme öngörüyoruz. Biz ise aynı dönemde şirket olarak yüzde 150 büyüyeceğiz.        

 

‘Türk halkı için yapıyoruz’

 

MASAHIRO Fujisawa, önümüzdeki dönemde artmasını öngördükleri talebin yanı sıra nitelikli iş gücü ve istikrarlı parça tedariki gibi elverişli iş ortamını dikkate alarak yatırım kararı alındığını belirtti. Fujisawa, şöyle devam etti: “Yerel pazar için esnek üretim ve tedarik imkanları Mitsubishi Electric’in iklimlendirme ve soğutma sistemleri alanındaki hedeflerini gerçekleştirmesine büyük bir katkıda bulunacak. Mitsubishi Electric, Türkiye’nin jeopolitik konumu, genç nüfusu ve büyüme potansiyeli ile avantajlı bir ülke olduğuna inanıyor. Büyüyen Türkiye’nin belirlediği yüksek ekonomik hedeflerine ulaşması için gerekli teknoloji ve bilgi kullanımını aktarmayı hedefleyen Mitsubishi Electric, yeni fabrikasının yanı sıra üstün teknolojiye sahip, enerji verimli, çevreci, yenilikçi ürünleri ve hizmetleri ile Türk halkı için yatırım yapıyor.”


Vatan



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Mitsubishi Electric Corporation Türkiye’de ev tipi klima üretimi için 80.6 milyon lira (3.2 milyar yen) sermayeli şirket kurdu.


Yayımlanan bültene göre klima geliştirip üretecek olan şirketin merkezi İstanbul’da, üretim tesisi Manisa’da olacak.


Üretime Ocak 2018′de geçeceği tahmin edilen şirketin sermaye harcaması 176.3 milyon lira (7 milyar yen) olacak. Personel sayısının ise 2020 itibariyle 400 olması bekleniyor.


Sözcü






Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



MITSUBISHI Electric, ev tipi klimaları üretmek için ikinci tesisini İskoçya'dan sonra Türkiye'de açıyor. Bu kapsamda yeni bir şirket kuran Japon devi, 176 milyon lira yatırımla Manisa'da fabrika açacak. Avrupa ve çevre ülkelere klimalar bu tesisten gidecek.

Mitsubishi Electric Corporation, Türkiye'de ev tipi klimaların geliştirilmesi ve üretimi için yeni bir şirket kurdu. 80.6 milyon lira sermayeyle hayata geçirilen şirketin ismi Mitsubishi Electric Turkey Klima Sistemleri Üretim Anonim Şirketi oldu. Genel merkezi İstanbul'da olacak şirketin üretim tesisi ise Manisa'da konumlanacak. Manisa'daki tesis için 176.3 milyon lira yatırım yapılacak ve üretim 2018'in Ocak ayında başlayacak.


Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait Türek, Mitsubishi firması ile altı aydır görüşmeleri devam ettiğini belirtti. Türek, Manisa OSB dördüncü kısım ikinci etapta 62 bin metrekare yer verdiklerini ve inşaatın kısa sürede başlayacağını belirtti. Manisa OSB'nin beyaz eşya ve Elektronikte adeta üs olduğunu, yan sanayicilerin de kente yıllar önce geldiğini kaydetti. Kurulacak fabrikada yılda 500 bin klima üretileceği ve yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlayacağı öğrenildi.



Sabah







Bu haber Yeni Asır Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Mitsubishi Electric Corporation, ev tipi klima üretimi için 176 milyonluk yatırımla Manisa OSB’de fabrika kuracak. Yatırım, 400 kişiye istihdam sağlayacak

Dünyanın önde gelen firmalarından Mitsubishi Electric Corporation, ev tipi klimaların geliştirilmesi ve üretimi için İstanbul'da şirket kurarken; fabrikası için ise Manisa OSB'yi tercih etti. Şirketin yeni yatırımının tanıtımı için İstanbul'da düzenlenen toplantıya Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, Mitsubishi Electric Türkiye Stratejik Planlama ve Kurumsal İletişim Bölümü Genel Müdürü Ken Urata ve Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri Genel Müdürü Yenal Altaç katıldı.


36 milyar dolar ciro 


Masahiro Fujisawa, toplantıda yaptığı konuşmada, Mitsubishi Electric Corporation'ın bugün 130 bine yakın çalışanıyla 43 ülkede faaliyet gösteren, 36 milyar dolarlık ciroya sahip 95 yıllık bir dünya devi olduğunu söyledi. Şirketin bilgi işlem ve iletişim sistemleri, uzay geliştirme ve uydu iletişimleri, tüketici elektroniği cihazları, sanayi teknolojileri, enerji, nakliye ve inşaat makinelerinde kullanılan elektrikli ve elektronik donanımların üretimi, pazarlaması ve satışında faaliyet gösterdiğini dile getiren Fujisawa, "Mitsubishi Electric, gelişme ve büyüme potansiyeline inandığı Türkiye'ye yatırım yaptı" dedi.


Yılda 500 bin ünite 


Mitsubishi Electric Corporation'ın öncelikli pazar olarak gördüğü Türkiye'de "şimdi sıra üretimde" diyerek fabrika yatırımı kararı aldığını dile getiren Fujisawa, "Avrupa'da klima ve soğutma sistemleri faaliyetlerinin genişletilmesini amaçlayan Mitsubishi Electric Corporation, Nisan 2016 itibariyle Türkiye'de ev tipi klima alanında yeni bir geliştirme ve üretim şirketi kurdu. Manisa'da 62 bin metrekareye yakın tesis alanı üzerinde, 40 bin metrekare kapalı alana sahip bir bina olarak inşa edilecek. Yaklaşık 176 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek fabrikanın üretim kapasitesi yılda 500 bin ünite olacak. Yapılacak yatırımla 2020 mali yılı itibariyle yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor. Türkiye'de kurulacak bu yeni fabrika, Mitsubishi Electric Corporation'ın Avrupa'ya ev tipi klima üreten ikinci fabrikası olacak. Bu anlamda Türkiye, Mitsubishi Electric Corporation için ev tipi klima alanında önemli bir üretim merkezi haline gelecek" diye konuştu.


"62 bin metrekare yer tahsis edildi"


Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek, Manisa'nın elektronik alanında Türkiye'de bir numara olduğunu söyledi. Mitsubishi'ye 62 bin metrekare yer tahsis ettiklerini dile getiren Türek, "Buradaki elektronik yan sanayi ve OSB'nin altyapısıyla tesislerinin limanlara yakın olması, eleman sıkıntısı çekilmemesi nedeniyle şirketlerin birinci tercihi oluyoruz. Japon devinin Manisa'yı seçmesi de bundan. Kendileri gerekli açıklamaları yaptı. Biz de arsa verirken öncelikle sağlayacağı istihdam ve katma değere baktık ve bu fabrikanın kurulmasına önayak olduk" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön