20 / 04 / 2024

MOD Gayrimenkul Frankfurt’a 150 konut yapacak!

MOD Gayrimenkul Frankfurt’a 150 konut yapacak!

MOD Gayrimenkul Frankfurt’ta 2. konut projesi için hazırlıklara başladı. Firma İstanbul’da özellikle Basın Ekspres Yolu ve çevresinde konut, rezidans, sağlık merkezi ve eğitim kurumları inşasına odaklandı.



MOD Gayrimenkul İngiltere’nin AB’den ayrılma kararının sonra Avrupa’nın yeni finans merkezi olması düşünülen Frankfurt’ta, 150 konut hayata geçirecek. 

 

MOD Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Yirik, İstanbul’un ardından MOD markasını Frankfurt’a da taşıdıklarını kaydederek şunları belirtti: “Frankfurt’ta kendi arsamız üzerinde 150 konutluk yeni konut projemize başlıyoruz. Proje 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere lüks dairelerden oluşuyor. Bu projemizden önce Frankfurt’ta 45 daireden oluşan ilk projemizi tamamlamış ve yoğun ilgi görmüştük.”


Özgür Yirik Frankfurt’un gayrimenkul sektörü açısından öneme sahip olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Almanya’da uzun zamandır yatırımlarımız devam ediyor. Frankfurt’u tercih etmemizin en önemli ise Brexit sonrasında İngiltere’nin AB’den ayrılma kararından kaynaklanıyor. İngiltere’nin AB’den kopmasıyla birlikte Frankfurt’un Avrupa’nın yeni finans merkezi olacağı konusunda uzmanlar hemfikir. Bununla birlikte Almanya’da inşaat sektörü her yıl düzenli olarak büyüyor. Frankfurt ise sektörün yükselen yıldızı konumunda. Finans merkezleri dünyanın her yerinde ekonomiyi ciddi ölçeklerde canlandırıyor. Finans merkezi konumuna yükselen şehirlerin dışarıdan göç almasına paralel olarak yeni konut ihtiyacı da artış gösteriyor. Bu yapılanma konut ihtiyacını doğrudan tetikliyor. MOD Gayrimenkul olarak bu fırsatı değerlendirerek Frankfurt’ta kentin ihtiyaçları doğrultusunda ses getiren projelere imza atmaya devam ediyoruz.”

 

MOD Gayrimenkul Yatırım A.Ş.’nin gerçekleştirdiği projeler arasında Bura Residence, Es Kule, Menekşe Sitesi, Medicana, Star Plaza, Doğa Koleji, Vizyon Koleji, Okyanus Koleji, Çağdaş Öncü Okulları ve MOD Bodrum Villaları yer alıyor. 

     


Geri Dön