24 / 04 / 2024

Moda ürünler evlerde tasarrufu engelliyor!

Moda ürünler evlerde tasarrufu engelliyor!

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin yaptığı açıklamada “Bazı evlerde yeniden o eski çok elektrik harcayan avizeleri görüyorum. Moda diye tüketerek çocuklarımızın hakkından gasp ediyoruz” dedi.




Evlerde enerji tasarrufunun önündeki en büyük engellerden birinin moda odaklı tüketim olduğunu belirten Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Bazı evlerde yeniden o eski çok elektrik harcayan avizeleri görüyorum. Moda diye tüketerek çocuklarımızın hakkından gasp ediyoruz” dedi.


Pendik’te hayata geçirilen “Evsel Enerji Tüketiminin Azaltılması ve Temiz Enerji Bilincinin Oluşturulması ‘ konulu proje kapsamında eğitim toplantıları devam ediyor.  Öğrencilere ve kadınlara yönelik seminerlerin bu seferki katılımcıları Pendik Belediyenin bayan personeli oldu.  Toplantıya katılan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, projeyi değerlendirerek böyle bir uygulamanın içinde yer alan Pendik Belediyesi çalışanlarını  ve Bahçeşehir Üniversitesi’ni tebrik etti. Konuşmasında daha çok tasarrufa değinen Başkan Kenan Şahin, ihtiyaç odaklı yerine moda odaklı tüketimin tasarruf un önünde engel olduğunu söyledi. Konuşmasına bir örnekle devam eden Başkan Şahin, “Bazı evlerde yeniden o eski çok elektrik harcayan avizeleri görüyorum. Kim tasarlıyor bunları bilmiyorum ama bunlar çok elektrik harcıyor. Tasarruf diyoruz, ancak modadan da vazgeçmiyoruz. Moda diye tüketerek çocuklarımızın hakkından gasp ediyoruz” şeklinde konuştu.


 Finansmanını İstanbul Kalkınma Ajansı’nın yaptığı  proje, daha yaşanabilir bir Pendik için kadın ve çocukları enerji tasarrufuna  teşvik etme  ve temiz enerji kaynakları konusunda bilinç oluşturma amacını taşıyor.  Bu kapsamda bayanlara yönelik  uygulamalı enerji tasarrufu eğitimleri de başladı. Katılımcılara çeşitli hediyelerin dağıtıldığı eğitimlerin yanı sıra tasarruf konusunda kadınlar ve öğrenciler için ödüllü yarışmalar da bulunuyor.  Uygulamalı eğitimlere katılanlara ütü hediye edilirken, evinde en çok tasarruf yapan ilk üç kadına da no-frost buzdolabı verilecek. 1 Mart-1 Nisan tarihleri arasında kayıt için 444 81 80 numaralı çağrı merkezine başvuru yapılabilir.  


 


Pendik Belediyesi


Geri Dön