29 / 03 / 2024

Moody's tarafından Türkiye'ye uyarı geldi!

Moody's tarafından Türkiye'ye uyarı geldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, varlık risklerinin en fazla artması beklenen 'gelişmekte olan ülke' olarak Türkiye'ye dikkat çekti.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, gelişmekte olan ülke bankalarının varlık risklerine ilişkin bir rapor yayınladı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre raporda, Varlık risklerinin en fazla artmasının beklendiği gelişmekte olan ülke olarak Nijerya gösterilirken, bu ülkeyi Türkiye ve Kolombiya'nın takip etmesinin beklendiği vurgulandı.

 Moody s tarafından Türkiye ye uyarı geldi!

100 baz puan artacak

 

Moody’s, regülasyon gevşetme tedbirlerinin kaldırılmasının sorunlu kredileri 2021 sonuna kadar Nijerya’da 300, Kolombiya’da 130, Türkiye’de ise 100 baz puan artıracağını tahmin etti. Yavaşlayan kredi büyümesi ile artan yeniden yapılandırmaların Türkiye’deki hesaplamaları etkilemesinin beklendiğini belirtti.

Moodys's: Türkiye için not ve görünümde değişiklik beklenmiyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön