20 / 04 / 2024

More Akademi'den gayrimenkul hukuku eğitimi!

More Akademi'den gayrimenkul hukuku eğitimi!

Gayrimenkul satış ve yatırım uzmanları More Akademi tarafından Ankara’da düzenlenen hukuk eğitiminde buluştu.



Gayrimenkul Hukuku Avukatı Kudret Çöçü eğitmenliğinde gerçekleşen programda güncel hukuk bilgileri ve kentsel dönüşüm başlıkları ele alındı. 


Kudret ÇÖÇÜ – Gayrimenkul Hukuku Avukatı:

“Programımızın içeriği Ankara’da faaliyet gösteren emlak müşaviri arkadaşların yeni kentsel dönüşüm yasası, borçlar kanunundaki yeni değişikliklerle ilgili güncel gelişmeleri değerlendirmek çabasındayız.”

GAYRİMENKUL MEVZUATI KARIŞIK YAPIDA

Yatırımcılar ve uzmanlarca güncel gelişmelerin yeterince takip edilmeme sorunuyla karşılaştıklarını belirten Çöçü, mevzuatın karmaşık yapıda olduğunu ifade etti.


Kudret ÇÖÇÜ – Gayrimenkul Hukuku Avukatı:

“Gayrimenkul mevzuatımızın her gün değişiklik göstermesi ve karmaşık yapısının olması, normal insanları bırakın hatta hukukçu olan bizler bile bazı noktalarda takipte zorlanıyoruz.”

More Akademi Kurucusu Özlem Küçük, neden gayrimenkul hukuku eğitimi düzenlediklerini anlattı.


Özlem KÜÇÜK – More Akademi Kurucusu – Satış Eğitmeni:

“Gayrimenkul sektöründe satışın yasal içeriğinden bağımsız bir mevzuat olmadığı ile ilgili değerli avukatımız Kudret Bey ile yaptığımız istişare ile buna karar verdik. Dedik ki biz gayrimenkul sektöründeki danışmanlarımıza bir hukuk eğitimi düzenleyelim. Bu şekilde eğitim zincirinin bir ilkiydi ve ciddi bir talep oldu.”

KATILIMCILAR DETAYLI BİLGİ ALDI

Zaman zaman soru cevap şeklinde devam eden eğitimde, satış ve yatırım uzmanları programı ilgiyle dinledi, sorularını yöneltti.


Cem DEMİRCİ – Katılımcı:

“Programın içeriği çok çok iyi. Hem güncel bilgiler. Devamlı hukuk danışmanlarına avukatlara sorduğumuz soruların cevaplarını alıyoruz. Bu tür eğitimlerin devamlı  Ankara  gibi gayrimenkulün yoğun olduğu piyasalarda mutlaka tekrarlanması lazım.”  


Cem KOÇYİĞİT – Katılımcı:

“Çok faydalı bir program. Gerçekten bilinmesi gereken, emlak müşaviri arkadaşların bilmesi gerekenleri tek tek , tane tane anlatıyor avukatımız. Bence Türkiye’deki tüm emlakçılar aşama aşama bu eğitimi almalı.” 


Nuray TÜRK – Katılımcı:

“Kira kontratlarının hukuki yönleri, kiracının ve ev sahibinin sorumlulukları, dava süreleri… Baya detaylı bilgi aldık.


Bahar KARAARSLAN – Katılımcı:

En çok kira kontratını fazla yaparız. ‘Ne olacak kırtasiyede bile var, doldururuz çok kolay’ dediğimiz şeyin ne kadar ince ayrıntılı ve püf noktalarının olduğunu farkettik. 



Çiğdem TERCAN – Katılımcı:

“Hem gayrimenkul hukuku açısından hem çalışmalarımıza ışık olması açısından faydalı bir eğitim oldu.”


EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Eğitimlerin devam edeceğini söyleyen More Akademi Kurucusu Özlem Küçük, gayrimenkul sektörüne katkılarının devam edeceğini söyledi.


Özlem KÜÇÜK – More Akademi Kurucusu – Satış Eğitmeni:

“Talep oldukça katkı sağlamak için her zaman burada olacağız. Hem gayrimenkul sektörüne katkı sağlayacağız hem de mesleki katkılar sağlayacağız. Aynı zamanda toplantıda şunu farkettim. Biz hukuk eğitimi verirken bir yandan da sektörde birbirini tanıyan danışmanların network yapması içinde bir ortam yarattığımızı gördüm. Bu da beni ayrıca mutlu etti.”



Geri Dön