29 / 03 / 2024

Motorine büyük zam sonrası piyasada dolaşan bomba iddia

Motorine büyük zam sonrası piyasada dolaşan bomba iddia

FED faiz kararını açıkladı dolar vites yükseltip yeniden 17,24 seviyene yükseldi olan yine motorine oldu. Motorine geleceği söylenen büyük zam FED'in açıklamasından sonra duyuruldu. Mazot zammından sonra piyasada bomba bir iddia gündeme getirildi.



Eğer Türkiye'de döviz kuru artmasaydı; benzin, motorin, doğal gaz ve elektriğin fiyatı son bir yılda en fazla yüzde 70 artacaktı. Benzin en fazla 12,60 lira, motorin 11,60 lira olacaktı.

Dolardaki artışlar motorin fiyatlarına anında yansıyor.

Motorine önceki gün 2 lira 60 kuruş zam geleceğine dair sosyal medyada haberler yayılmış söz konusu haberler üzerine EPGİS "zorunlu" bir açıklama yapmıştı.

EPGİS, 13 Haziran'da motorine  2,60 TL zam geleceği iddiasıyla ilgili, “Sosyal medyada ve bazı basın organlarında motorine 2,60 TL/LT zam geleceği bilgisi yayılmaktadır. Herhangi bir ürüne zam beklentisi yoktur. Yarın için ise bugün piyasalarda oluşacak değerler belirleyici olacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

EPGİS'in "piyasalarda oluşacak değerler" diyerek atıf yaptığı gelişme yaşandı ve motorine zam haberi geldi.

Peki mazota kaç lira zam geliyor fiyat kaç lira olacak? İşte detaylar...

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön