26 / 04 / 2024

MÜ Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi tam kapasite açıldı!

MÜ Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi tam kapasite açıldı!

Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen törenden sonra hizmete açıldı...



Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi tam kapasite olarak hizmete açıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, yıllarca Altunizade'deki yerinde İstanbul Anadolu Yakası'nın tek üniversite hastanesi olarak hizmet sağlayan Marmara Üniversitesi'nin yeni hastanesi için 7 Ekim 1991'de inşaat faaliyetlerinin başladığına dikkat çekti.

Marmara Üniversitesi Rektörü merhum Ömer Faruk Baturay zamanında Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'in katılımıyla başlatılan hastane inşaatının 120 bin metrekarelik ve 600 yatak kapasiteli olarak planlandığına vurgu yapan Özvar, şunları kaydetti:  

"Uzun yıllar boyunca inkıtalar ile devam eden inşaat faaliyetleri nihayet Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hızla hizmete alınması talimatı vermesiyle mutlu sona ulaşılmıştır. Üniversitemiz 2018'de birlikte hizmet etmek üzere Sağlık Bakanlığı ile bir afiliasyon protokolü imzalamıştır. Cumhurbaşkanımızın iradesi doğrultusunda Marmara Üniversitesi hastanesinin hizmete girmesinde İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Biriminin üstün gayretleri ve Sağlık Bakanlığının hastaneyi yürürlükteki yönetmeliklere uygun hale getirmek üzere ortaya koyduğu büyük mesaisini takdirle anmak isterim." 

Hastaneye adı verilen Prof. Dr. Asaf Ataseven'in damadı Murat Ülker ise Ülker ve Ataseven aileleri adına açılışta olmaktan duyduğu memnuniyeti aktardı.

Kayınpederi Asaf Ataseven'i daima örnek aldığını ifade eden Ülker, Ataseven'in bugün rahmete vesile olarak anılmasının bir vefakarlık örneği olduğuna vurgu yaptı. 

- İstanbul'daki sağlık hizmetlerinin önemli adreslerinden biri olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Prof. Dr. Asaf Ataseven'in adının verileceğini duyurduğu hastane, Marmara Üniversitesi Başıbüyük Yerleşkesi'nde yer alıyor. 

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında 827 sismik izolatör ile güçlendirilen bina, modern ihtiyaçlara da cevap verebilecek şekilde projelendirildi ve depreme dayanıklı şekilde inşa edildi. 

Afetlere dayanıklı ve deprem anında dahi kesintisiz hizmet verecek şekilde güçlendirilen hastane, aynı zamanda İstanbul'da kaliteli sağlık hizmetlerinin sağlanmasında önemli kurumlardan biri olacak.

113 bin metrekare büyüklüğünde kapalı alanı bulunan hastanenin, 155 poliklinik ile 60'ı yoğun bakım, 304'ü ise tek yataklı oda olmak üzere 535 yatak ve 28 ameliyathane ile hizmet sağlaması planlanıyor. 

Hastane, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında spesifik bir pandemi merkezi olarak Nisan'da kısmen açılmış ve koronavirüs hastalarına hizmet vermeye başlamıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastane açılışının koronavirüs riski sebebiyle kendi mekanında yapılamadığını belirtti. Hastanenin şehre kazandırılmasında emeği geçenleri kutlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hastanemize Prof. Dr. Asaf Ataseven Hocamızın adını vermeyi kararlaştırdık. İnşallah Asaf Hocamızın adıyla burayı anacağız. İnşallah burada bu mekan var olduğu sürece, Asaf Hocamız da burada anılmış olacak. Asaf Hocamızın tıp bilimi üzerinde yapmış olduğu hizmetler yanında, tam bir dava adamı, tam bir vakıf insanıydı. Her dava adamı gibi onun ömrü de bu ülkenin zor zamanlarında verdiği çetin mücadeleyle geçmiştir. Uzun yıllar boyunca yürüttüğü Vakıf Gureba Hastanesi Başhekimliği'ndeki gayreti ve başarılarıyla gönüllerde taht kurmuştur. Her vakıf insanı gibi onun da en büyük gayesi imanlı, donanımlı, başarılı, vatanına ve milletine sadık, ülkesine hizmet edecek nesillerin yetişmesine katkı sağlamak olmuştur. Bu mücadeleyi vermiştir. Hocamızın en büyük özelliği ise her şart altında doğruyu konuşmak olarak bilinirdi. 12 yıl önce ebediyete uğurladığımız Asaf Hocamızı bu vesileyle bir kez daha rahmetle yadediyorum."

Konuşmalardan sonra hastanenin tanıtım videosu izletildi.

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharram Kasapoğlu, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Asaf Ataseven'in eşi Gülsen Ataseven, damadı Murat Ülker, belediye başkanları, rektörler, başhekimler ve akademisyenler katılım gösterdi. 

Kurdele kesiminde Erdoğan'a TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharram Kasapoğlu, eski bakanlardan Veysel Eroğlu, Marmara Üniversitesi Rektörü Erol Özvar, merhum Prof. Dr. Asaf Ataseven'in eşi Gülsen Ataseven ve damadı Murat Ülker eşlik etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış kurdelesini, "Ya şafi ya kafi ya muafi inşallah. Ya Allah bismillah" diye kesti.

Açılışın ardından Erdoğan, inşaat alanını dolaştı. 

Pendik Başıbüyük Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı!

İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön