28 / 03 / 2024

Mücahit Yanılmaz: Elazığ, mutlu insanların yaşadığı şehir haline gelecek!

Mücahit Yanılmaz: Elazığ, mutlu insanların yaşadığı şehir haline gelecek!

Elazığ'ın yönetici ve önde gelen iş adamları, kentin potansiyelini harekete geçirmek için bir araya geldi. Bu amaçla kent yöneticileri, belirledikleri hedeflerini İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıyla açıkladı.



Yer altı kaynakları, su ürünleri ve turizmde yatırım atağına başlayan Elazığ, 'mutlu insanlar' için çalışma yapıyor.


Elazığ'ın yönetici ve önde gelen iş adamları, kentin potansiyelini harekete geçirmek için atağa kalkıyor. Bu amaçla hedeflerini belirleyen kent yöneticileri, yer altı kaynakları, su ürünleri ve turizm sektörlerine odaklanarak belirledikleri hedeflerini, İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıyla açıkladı. 


Valilik, belediye, ticaret ve sanayi odası, Fırat Kalkınma Ajansı ve Fırat Üniversitesi koordinasyonunda oluşturulan kurultayın tanıtım toplantısında konuşan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "4 bin yıllık tarihi ve kültürüyle bugüne gelmiş olan Harput'un kadim kültürünün ekonomiye dönüşmesi için mücadele veriyoruz. Yerel yönetimler sadece yol ve kaldırım yapan anlayışta olmamalı. Şehirlerin kalkınmasını temin için ekonomisini geliştirmeli, mutlu insanların yaşadığı bir şehir haline getirmeli. Biz de bunun için çalışıyoruz" dedi. Elazığ Valisi Faruk Kocal, "Şehir kalkınırken tüm karar vericilerin bir arada olmasını amaçladıklarını belirterek, yer altı kaynakları, turizm ve su ürünlerinin komitelerinin kurulduğunu, bu komitelerin başına da iş, bilim ve turizm dünyasından isimlerin getirildiğini anlattı. 


Türkiye Gazetesi


Geri Dön