19 / 04 / 2024

Mücahit Yanılmaz kimdir?

Mücahit Yanılmaz kimdir?

5 Aralık'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan belediye başkan adayları listesine göre Elazığ Belediye Başkan adayı olan Mücahit Yanılmaz kimdir? İşte Mücahit Yanılmaz'ın özgeçmişi...



Mücahit Yanılmaz kimdir?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5 Aralık'ta bazı belediye başkan adaylarını açıkladı. Açıklanan listeye göre, Ak Parti  Elazığ Belediye Başkan adayı Mücahit Yanılmaz oldu. Peki Mücahit Yanılmaz kimdir?


Mücahit Yanılmaz biyografi..

Mücahit Yılmaz 19 Ocak 1961 Palu doğumlu. İlkokulu Palu, ortaokulu Elazığ, İHL’ni ise Diyarbakır’da bitiren Mücahit Yılmaz, 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti Elazığ Belediye Başkan adayı oldu.


Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliğinden 1983 yılında mezun oldu.


Mücahit Yılmaz  Elazığ ve İstanbul Yem Fabrikalarında İşletme Mühendisi olarak çalıştıktan sonra Yem Sanayi Genel Müdürlüğü Atölyeler Müdürlüğüne atandı.


1991 - 1994 tarihleri arasında TBMM’de danışman, akabinde  Ankara  Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğünde, Doğalgaz Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür olarak görev yaptıktan sonra emekli oldu. 


Mücahit Yılmaz EGO Spor Kulüp Başkanlığı, Teknik Elemanlar Derneği Genel Başkanlığı gibi sosyal aktivitelerin içinde devamlı yer aldı.Mücahit Yanılmaz evli ve dört çocuk babası.




Geri Dön