26 / 04 / 2024

Mücahit Yanılmaz Elazığ'daki projeleri anlattı!

Mücahit Yanılmaz Elazığ'daki projeleri anlattı!

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Ne kadar güzel hizmetler yaparsak, kendi doğup, büyüdüğümüz yere de artı getirmiş oluruz” ifadesini kullandı.



Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Ramazan Bayramı ziyaretleri kapsamında Palu Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Yanılmaz, “Tek gayemiz Elazığ’ın yaşanabilir bir şehir olmasıdır” dedi.


Ziyarette bir konuşma yapan Başkan Yanılmaz, “Rahmet, bereket ve kurtuluş ayı olan Ramazan ayını bitirdik. İnşallah hepimizin günahlardan kurtuluşuna vesile olmuştur. Ne kadar ibadet ettiysek, ne kadar Kuran-ı Kerim okuduysak, ne kadar Ramazanın manevi havasını teneffüs ettiysek, o kadar kârlıyız. Ramazan Bayramını kutladık. Rabbim aile huzuru ve mutluluğu içinde nice bayramlara eriştirsin inşallah” dedi.


HİZMETLERİ AKTARDI


“Ne kadar güzel hizmetler yaparsak, kendi doğup, büyüdüğümüz yere de artı getirmiş oluruz” diyen başkan Yanılmaz, “Bunun sorumluluğunda ve mesuliyetinde olarak çalışmalarımızı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Tabi bütün bu sorumluluklar bizim daha çok çalışmamıza, daha çok gayret etmemize, imkânları insanlarımızın menfaatleri doğrultusunda daha verimli kullanmamıza doğru yöneltiyor. Çöpten enerji üretim tesisinde, Aralık 2015 tarihi itibariyle enerji üretimine başladık. Enerjinin yüzde 35’i Belediyeye gelir olarak geliyor” ifadelerini kullandı.


KÂBE’NİN ÖRTÜSÜ ELAZIĞ’DA


Kültür Park’ı iki yıl gibi çok kısa bir süre içinde bitirdiklerini anımsatan Başkan Yanılmaz, “Şu anda sadece Elazığ’ın değil, doğu ve güneydoğunun en büyük yaşam merkezidir, dinleme merkezidir. Her gün orada 44 plakalı, 12 plakalı, 21 plakalı araçları görüyoruz. Dünyada sadece 3 adet bulunan Kâbe kapısının tam boy örtüsü Kültür Park Camii’nde sergileniyor. Dünyada 3 adetten fazlası yok biliyorsunuz. Kabe’nin örtüleri her yıl değişir. Değiştiğinde Kabe örtüsü küçük küçük parçalara ayrılır ve hatırı sayılır kişilere hediye olarak verilir. Ama tam boy olarak muhafaza edilen 3 adet parça var. Burada sergilediğimiz, 1982 yılında Kabe’nin kapsının üzerine örtülen örtüdür. Türkiye’ye ilk defa Ocak ayında tapusu alınarak getirildi. Benim de İstanbul’da bulunduğum bir ortamda bahsedilince, Süleymaniye’de ve Sultanahmet’te sergilenmesi düşünülüyordu. Madem Türkiye’ye getirdiniz, madem bunu sergileyeceksiniz İstanbul’da her zaman sergilenir, izniniz olursa Elazığ’a götürelim ve Türkiye’deki ilk sergisini, ilk ziyaretini Elazığ’da yapalım dedik, 2 aydır Kültür Park’taki camide sergileniyor” şeklinde konuştu.


‘OTO GALERİCİLER SİTESİNİ 1,5 YILDA TAMAMLADIK’


Oto Galericiler Sitesi’ni 1,5 yıl gibi çok kısa bir sürede tamamlayarak hizmete açtıklarını ifade eden Yanılmaz, “Oto Galericiler Sitesi şu anda hizmet veriyor. Dikkat ediyor musunuz? Şehrin içindeki galericilerin işgal etmiş olduğu sokaklarda bir rahatlama var. Çünkü bir dükkân önünde 20 araç oluyordu, oraya hiçbir araç park edilemiyordu, neredeyse o evlerde oturanlar dahi evlerinin önüne aracı park edemiyorlardı, tümü Oto Galericiler Sitesi’ne gitti. Sokaklar ve caddeler rahatladı” diyerek hayata geçirilen projeleri anlattı.


‘TÜRKİYE’NİN EN MODERN HAYVAN HASTANESİNİ YAPIYORUZ’


“Türkiye’nin en modern hayvan hastanesini yapıyoruz” diyen Yanılmaz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Ameliyathanesi ile acil bakımıyla muhafaza odalarıyla yine beslenme odalarıyla 30 dönümlük bir arazi üzerinde Türkiye’nin en modern hayvan hastanesini yapıyoruz. Bu yıl, 29 Ekim’de açılışını yapacağız. Ayrıca 225 bin metrekarelik bir alana sahip Zafran mesire alanının ihalesini yaptık ve rekreasyon alanı olarak düzenlemesi de yapılacak. İnşallah 2017 yılında da açılışını yapacağız. Kültür Park’tan daha modern, daha güzel, hem yürüyüş yolları, hem dinlenme yerleri, hem bisiklet yollarıyla, çocuk oyun alanlarıyla, Elâzığ’ımızın en önemli dinlenme alanlarından biri olacak” dedi.


‘CİP MESİRE ALANI, OLTA BALIKÇILIĞININ MERKEZİ OLACAK’


450 bin metrekare büyüklüğünde olan Cip baraj alanının tamamen mesire alanı olarak planlandığını kaydeden Yanılmaz, “Bu piknik alanının kamelyası, oturma grupları, barbeküsü hazır olacak. Siz sadece çocuklarınızla birlikte geleceksiniz, orada hem dinleneceksiniz, hem pikniğinizi yapacaksınız. Hani meşhur bir söz vardır ya; bahçe bizden bohça sizden diye, oraya neyi getirirseniz, yeme, içme imkânınız olacak. Aynı zamanda Cip Baraj Gölü’ne 100 bin yavru sazan balığı bıraktık ve orası olta balıkçılığın bir merkezi olacak” şeklince konuştu.


‘ADİL BİR REVİZE PLANI YAPTIK’


Bu yıl 2 milyon 200 bin metrekare asfaltlama yapacaklarını dile getiren Yanılmaz, “Şu anki hızımızla belki bunun da üzerine çıkacağız. Elazığ’da yollar değişiyor. Elazığ’da asfaltlar değişiyor. Elazığ’da kavşaklar değişiyor. Elazığ’da 38 mahallemizin her birinin rengi değişiyor.


İmar revizyon planıyla, öncelikle Hicret başta olmak üzere, Aksaray, Kızılay, Gümüşkavak, Karşıyaka, Çatalçeşme, Salıbaba, Kırklar, Doğukent, Ulukent, Yıldızbağları, Esentepe, Fevzi Çakmak ve Zafran mahalleleri artık Elazığ’ın gelişiminden faydalanacak. Mahallelere yeni imkânlar verdik, yeni düzenlemeler verdik, yeni yapılanmalar verdik ve bu mahallelerin gelişimine en önemli katkıyı bu şekilde sağlamış olduk. Aradan cımbızla çekip, Ahmet bundan faydalansın, yanındaki Mehmet faydalanmasın demedik. Adil bir revize imar planı yaptık. Bu revize imar planı bir yıl önceki imar planında elde etmiş olduğu hakkın, hiç kimse gerisine düşmedi, herkese imkan verdik, bir tek gayemiz var, bir tek amacımız var, Elazığ yaşanabilir bir şehir olsun” ifadelerini kullandı.


‘İLÇELERİMİZİN PROBLEMİ BİZİM PROBLEMİMİZ’


Elazığ’da yaşamın kolaylaşacağına vurgu yapan Yanılmaz, “Elazığ’da yaşamı kolaylaştıracak ne varsa onu yapacağız. Elazığ’da yaşam kalitesi artacak, aynı zamanda yaşam kolaylaşacak. Bununla ilgili birçok sosyal çalışmamız var. Hayır Çarşısı’nı açtık, veren elden alıyoruz, alan ele veriyoruz. Elazığ’ı kaliteli yaşanan bir şehir haline getireceğiz.  Ayrıca, Mahmut Samini hazretlerinin kabrinin bulunduğu yerin yolunu yaparak meydanla bütünleştirdik. Elbette Elazığ’ın merkezine hizmet ederken ilçelerimizi unutmuyoruz. Büyükşehir değiliz ancak, ilçelerimizin problemi bizim problemimizdir” diyerek sözlerini noktaladı.






Günışığı


Geri Dön