04 / 05 / 2024

Mudanya inşaat sektörü için gelecek vaat ediyor!

Mudanya inşaat sektörü için gelecek vaat ediyor!

Olay Bursa Gazetesi köşe yazarı olan Feridun Eyüpoğlu bugünkü Bursa'yı Büyütenler yazısında Mudanya Yapı İnşaat Genel Koordinatörü Kenan Sülün'den bahsetti. İşte Sülün'ün proje ve yatırımları...



Bursa'yı Büyütenler'de Mudanya aşığı bir konuğumuz var bu hafta. Mudanya Yapı İnşaat Genel Koordinatörü Kenan Sülün. Gıda sektörüyle iş hayatına atılan Sülün'ün Mudanya'ya olan tutkusu...Kendisini inşaat sektöründe özgün projelere yöneltmiş. Kent ekonomisine çeşitli alanlarda değer katan işadamı Kenan Sülün'ü...Özel hayatıyla, iş hayatındaki felsefesiyle, projeleriyle ve ekonomiye dair görüşleriyle tanıyalım.

 

“Hayat her saniyesiyle büyük bir nimet” diyen Kenan Sülün...Her anını dolu dolu yaşama gayretindeki Bursalı bir iş adamı. Proje ve yatırımlarında da bu ruh halini görmek mümkün. Özellikle Vadi Mudanya Evleri projesine de yansıyan... İnsanı insanla, insanı doğayla bütünleştirme felsefesi... Sülün'ün sosyal ve iş hayatının adeta özetini oluşturuyor.




Mudanya inşaat sektörü için gelecek vaat ediyor!



​- Öncelikle sizi tanıyalım. İşadamı Kenan Sülün kimdir?

 

“1960 Malatya doğumluyum.Ama yüksek eğitim için 1978 yılında geldiğim Bursa'da ömrümün büyük bölümü geçti.Doğal olarak artık kendimi doğma büyüme Bursalı sayıyorum. Ve Bursalı olmaktan gurur duyuyorum! Ama aynı zamanda 15 yıllık Mudanyalıyım. Benim için Mudanya apayrı bir aşk. Doğal güzelliği, tarihi, denizi ve yeşiline tutuldum! Uzmanların söylediğine göre Türkiye'nin en sağlıklı bölgelerinden biri Mudanya. Çünkü çok yüksek oksijen oranına sahip. Bu nedenle insanlara sağlık mutluluk ve huzur veren bir bölge. Beni inşaat sektörüne yönelten en önemli sebep de... Mudanya'daki bu güzellikleri başkalarıyla paylaşma isteğimdir”.

 

- Gelelim iş hayatına. Hangi sektörle ve nasıl atıldınız iş hayatına?

 

“İş hayatına Bursa'da Sülün Gıda AŞ'yi kurarak başladık. Gıda sektöründe giderek büyüdük ve yayıldık. Hatta Bursa sınırları yetmedi bize.Ve kentin dışına taşmakla kalmayıp...Ülke sınırlarını da aştık. Kağıt sektörü yatırımları da geldi arada. Neticede yatırım alanımız Almanya'ya ve Rusya'yı da kapsayacak şekilde genişledi.Özetle gıdayla başlayan yatırımlar, açılım ve büyüme bizi başka sektörlere de yöneltti! Özellikle Mudanya'ya yerleşmenin ardından inşaata merak sardık. Mudanya'yı keşifle beraber inşaat sektörüne adım attım."Tatil tadında 4 mevsim sağlık ve mutluluk dolu hayatlar" sloganıyla Mudanya Yapı İnşaatı kurduk.Ve firmanın genel koordinatörü olarak...İnşaat sektöründe de kaliteli, katma değerli projelere yöneldik. Takii ki önceliği özellikle Mudanya'ya verdik.


 

Mudanya Bursa'nın parlayan yıldızı

 

- Peki Mudanya'nın inşaat sektörü ve kent ekonomisi açısından önemi nedir?

 

Mudanya benim için tam bir yaşam alanı. Doğasıyla güzellikleriyle İstanbul'a ve Bursa merkeze yakınlığı ile..Mudanya çok cazip bir yatırım alanı. Otoban, Körfez geçişi BUDO ile deniz ulaşımında artan olanaklar...Mudanya'yı hem Bursa hem de İstanbul için... Çok önemli bir yer haline getirmekte. Mudanya'nın geleceği çok parlak. Çünkü hem turizm hem ticaret açısından...Sadece Bursa'nın değil İstanbul'un da bir parçası olarak insanlara hizmet verecek. Ve ekonomiyi büyütecek Mudanya. Dolayısıyla inşaat sektörü için de gelecek vaat ediyor! Biz de yatırımlarımızı hem Mudanya... Hem de Bursa'nın değişik lokasyonlarında sürdürmeye devam ediyoruz.

 

- Yatırımlarınızda hangi önceliklere ağırlık veriyorsunuz?

 

“Benim için kalite en önemlisi. Katma değer en önemlisi. Yaşanacak doğal hayatın doğru insanlarla paylaşılması çok önemli. Dolayısıyla yüksek fiyatların oluşmasının bir anlamı yok bizim için! Önemli olan doğru lokasyonda... Doğru projede, doğru insanların oturması... Ve mutluluk duyması elbette. Ben de Vadi Mudanya'da bunu paylaşıyorum insanlarla. Bazı projelerdeki düşük dozlu ticari kaygıların dışında... Yatırımlara genelde bu felsefeyle yön veriyorum”.

 


- Peki inşaat sektöründe maliyet fiyat ilişkisi nasıl?

 

“inşaatta maliyetler çok önemli ve artmaya devam edecek. Ama en önemli unsur arsa fiyatları. Arsa maliyetleri gün geçtikçe katlanmakta. Yani doğru lokasyon ve doğru arsa seçimi projeleri etkiliyor. Elbette diğer maliyet unsurları da var. Bu nedenle fiyatlarında artması kaçınılmaz! Doğal olarak vatandaşın iyi yer proje seçimiyle bir an önce karar vermesinde... Ve alım yapmasında fazlasıyla fayda var diyoruz”.

 

Biraz da girişimcilere dönük tavsiyelerinizi konuşalım.

 

"Ekonomik hayattaki durgunluk atmosferi kimseyi ürkütmemeli! Türkiye'nin ve Bursa'nın sosyal ve ekonomik gelişimi iş dünyasının güçlü duruşuna da bağlı. Girişimcinin özgüveni olmalı. Ve yatırımcı gelişmelerden olabildiğince az etkilenerek geleceğe bakmalı. Çünkü işadamının geri çekilmeye korkmaya hakkı yok. İyi planlama yapan, kendini işine hakkıyla veren daima karşılığını alır!

 

“Vadi Mudanya ruhumu yansıtıyor”

 

'Dört Mevsim Tatil' sloganıyla yola çıkılan bir proje Vadi Mudanya Evleri. Projenin Genel Koordinatörü olarak özgün bir çalışmaya imza atan Kenan Sülün... Bursalılara tatil köyü ortamında dört mevsim yaşama fırsatı için kolları sıvadıklarını söylüyor. ''Bu proje Mudanya'da eşsiz lokasyonu ve konseptiyle alternatifsiz bir proje. Çünkü aynı zamanda villa konseptinde Mudanya içindeki tek projeden bahsediyoruz! Mudanya merkezine ve BUDO iskelesine 3 dakika yürüme mesafesinde... Yeşil bir vadinin denizle buluştuğu Ege tarzı yeni nesil konsept villalar bunlar. Çocukların özgürce ve güvenli bir ortamda yetişebilecekleri... Ebeveynlerin de spor yapabilecekleri, kreşiyle, saunasıyla, oyun alanlarıyla, açık ve kapalı otoparklarıyla her türlü ihtiyacını giderebilecekleri bir proje bu. Üstelik merkeze yakınlığı sayesinde... Mudanya'nın sosyal hayatını yaşayabilecekleri bir ortam sunuyoruz”.

 

Bu yatırımın gelişim sürecini anlatırmısınız?

 

Neredeyse 10 yılı bulan bir araştırma sonucu Mudanya'da vizyonumuza en uygun arsaları aradık. Uzun planlamalarımız sonucu doğaya ve çevreye saygılı... Teknolojinin tüm gereklerini yerine getiren... Sağlam, güvenilir konutlar üretmeyi amaçladık. Depreme karşı da gerekenden kat kat fazla maliyetle tüm tedbirleri aldık. Yani en ince ayrıntısına kadar deprem güvenliği düşünüldü! Nihayetinde hedefimiz, Mudanya'mızın farkını ortaya koyacak... İnsanların kendisini ve sevdiklerinin farkını farkedecekleri yaşam alanlarına başarılı bir örnek sunmak.”

 

En büyük hobim Mudanya'yı yaşamak

 

​Mudanya benim yaşam biçimim. Tatil yörelerindeki bütün olanakları burada buluyorum. Çünkü ben doğal yaşam ortamlarını seviyor ve tercih ediyorum. Yüzmeyi çok seviyorum. Bu nedenle deniz mevsimini hep erken açmışımdır! Her sabah sahilde uzun yürüyüşler yaparım. Koşmayı da ihmal etmem.

Bütün Mudanya'nın tadına varmak için her yerini gezerim. Bir merkezdeyim bir Trilyedeyim. Tarihi mekanlarında zaman geçirmek... Ailem ve dosylarımla güzellikleri paylaşmak da...

Vazgeçilmez hobilerim arasında. Özetle benim en büyük hobim Mudanya'yı yaşamak!





Feridun EYÜPOĞLU/Olay Bursa Gazetesi


Geri Dön